Focistából labdarúgót nevelnek

2024.07.31. 19:00

Utánpótlás képzőközpontként folytatja munkáját a Hévíz SK

Szintet lépett a Hévíz SK, amely labdarúgó utánpótlás képzőközpontként folytatja munkáját. Erről az MLSZ elnöksége döntött.

Péter B. Árpád

Az elmúlt évek kiemelkedő szakmai munkája meghozta eredményét Hévízen

Fotó: Hévíz SK

A hévízi klub – a hivatalos megfogalmazás szerint – kiemelt körzetközpont s egyben utánpótlás képzőközpont lett, ami óriási siker, hiszen ebben a kategóriában a zalai fürdőváros az egyedüli ötezer fő alatti település.

Fotó: Hévíz SK

Szabó Imre, az egyesület elnöke felidézte, a Magyar Labdarúgó Szövetség az elmúlt szezonban teljes körű auditálás során vizsgálta a szakmai koncepciót, az infrastruktúrát, a szervezeti felépítést, a grassroots-rendezvényeket, az eredményességet s a mindennapi szakmai tevékenységet.

– Az MLSZ az egyesületeket képzési szintekre osztotta be. Legfelül található a 10 akadémia, majd a 28 tehetségközpont következik, a harmadik lépcsőt a 90 körzetközpont jelenti, a piramis legalján pedig több mint ezer grassroots klub található. A mostani vizsgálat eredményeként a körzetközpontok legjobbjai, egészen pontosan a 80 százalék felett teljesítő 25 egyesület megkapta a kiemelt státuszt, s utánpótlás képzőközpontként működhet tovább – részletezte Szabó Imre.

Fotó: Hévíz SK

Az elnök hozzátette: ezzel beérett a több éve megkezdett, egymásra épülő, szisztematikus szakmai munka, s így magasabb szintre lépett a Hévíz SK, amely fejlődési lehetőséget kínál a vele együttműködő grassroots egyesületeknek is.

Fotó: Hévíz SK

Az elnyert státusszal Magyarország 63 legeredményesebben működő, utánpótlásnevelést folytató egyesülete közé került a fürdővárosi klub, ami Damina László szakosztályvezető szerint hatalmas megtiszteltetés, illetve megerősítése az eddigi nevelő, képző munkának.

Fotó: Hévíz SK

– Ugyanakkor nagyobb felelősséggel és még keményebb munkával jár a jövőben. Elsődleges célunk, hogy minél magasabb képzési szinten tudjuk segíteni játékosaink fejlődését, előrelépését. A 2024-25-ös szezontól mintegy 200 utánpótláskorú labdarúgónk az országos bajnokságokban szerepel majd, s az is fontos változás, hogy a 9-10-11 évesekből álló együtteseink a kiemelt akadémiákkal és tehetségközpontokkal versenyeznek majd – vázolta Damina László.

Fotó: Hévíz SK

A szakosztályvezető leszögezte, alapfilozófiájuk továbbra is változatlan: „Neveljünk focistából labdarúgót!”.

Papp Gábor, Hévíz polgármestere szerint ez az elismerés megerősíti, hogy a fürdővárosi szakemberek példás nevelő és képző munkát végeznek, minőségi oktatás folyik a klubnál, valamint a környezet és a felszereltség is a fejlődést szolgálja.

Fotó: Hévíz SK

– Hittem, már a legelején is, hogy egyedülálló sikereket érhetünk el a Hévíz SK-val. Kiváló szakemberek s egy profi, lelkes csapat dolgozik szívvel-lélekkel a gyerekekért – értékelt a városvezető, aki szerint ezt a munkát folytatni kell.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában