Ifjúsági versenysorozat

2024.08.25. 14:43

A letenyei ifjú tűzoltók nyerték a 2024-es Melinda Kupa ötödik futamát

Rendkívüli meleg időjárási körülmények között folytatódott a 2024. évi Melinda Kupa ifjúsági tűzoltó versenysorozat. A résztvevő csapatok a közelmúltban Kistolmácson mérkőztek meg egymással.

Gyuricza Ferenc

Extrém meleg időjárási körülmények között is helytálltak a versenyzők

Fotó: Letenyei ÖTE

A Melinda Kupa egy nemzetközi minősítési rendszer szerint zajló ifjúsági versenysorozat, amelynek célja az önkéntes egyesületek utánpótlásának biztosítása. A résztvevők olyan ismeretekre tehetnek szert, amelyeket a tűzoltások, műszaki mentések során tudnak hasznosítani.

Fotó: Letenyei ÖTE

A versenysorozat az ország több pontján zajlik, Zalában általában két futamot tartanak, mindkettőt a Letenyei Önkéntes Tűzoltó Egyesület szervezésében. Az egyik verseny helyszíne Kistolmács, hiszen a tó körüli terület ideális a futam megrendezésére, de a környezet arra is lehetőséget teremt, hogy a verseny zárását követően a csapatok kipihenjék magukat, miközben a vezetők szakmai konzultációt, a bírói csapat pedig tréninget tartott. A kupasorozat történetében most először egy határon túli csapat, a horvátországi Hodosan egyesületének tagjai is csatlakoztak a programhoz.

Fotó: Letenyei ÖTE

A verseny házigazdák sikerét hozta, azaz a 2024-es Melinda Kupa ötödik futamát a Letenyei Önkéntes Tűzoltó Egyesület csapata nyerte, amely ezzel összesítésben a negyedik helyen áll a tabellán. Második lett a hodosani csapat, míg a harmadik helyen Baranya vármegyei Palkonyáról érkezett Szent Flórián Önkéntes Tűzoltó Egyesület végzett. A következő futamot szeptember 14-én a Tolna vármegyei Alsónyéken tartják.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában