Rendezvények

2024.08.21. 13:30

Horgászverseny és szalmafesztivál lesz Kerkaszentkirályon

Szombaton tartja már hagyományos szalmaszobor-építő versennyel összekötött falunapját Kerkaszentkirály önkormányzata. A programhoz éjszakai horgászverseny is társul, utóbbi pénteken 19 órakor kezdődik a Kerka-holtágból kialakított tavon.

Gyuricza Ferenc

A kerkaszentkirályi falunap különlegességét a szalmaszobor-építő verseny adja

Fotó: Gyuricza Ferenc

A horgászverseny szervezője a helyi Kerka Horgász Egyesület lesz. A szombat reggel hét óráig tartó horgászatra azok jelentkezhetnek, akik a kerkaszentkirályi tóra érvényes területi engedéllyel, vagy a verseny idejére váltott napijeggyel rendelkeznek. Az eredmény megállapításánál a ragadozóhalak kivételével minden kifogott halat figyelembe vesznek, s külön díjazzák a legnagyobb halat szákoló horgászt.

Fotó: Gyuricza Ferenc

A falunap felvezetéseként az önkormányzat már hetekkel ezelőtt meghirdette a szalmaszobor-építő versenyt, amire Völgyi Éva Csilla közművelődési munkatárs elmondása szerint mintegy tucatnyian jelentkeztek. A szobrok elkészítését szombat reggelre kell befejezniük az érdeklődőknek. A falunap színpadi programjai 15 órakor kezdődnek az ünnepélyes megnyitóval. A fellépők között lesznek a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház művészei, Jurina Bea és Szilinyi Arnold, továbbá a Nefelejcs dalkör, Tesók Attila, az Albatrosz táncegyüttes, a Kerka táncegyüttes, valamint a BrassX fúvószenekar is. Emellett a nap folyamán óriásbuborék-show, kirakodóvásár, játszóház, illetve egészségügyi szűrővizsgálatok sora is várja a jelenlévőket.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában