Megcélozza a következő olimpiát

2024.08.12. 19:00

Kaizinger Balázs Párizs helyett már a lovastusa jövőjével akar foglalkozni

A Zalaegerszegen született 45 éves sportember a 41. helyen végzett a párizsi olimpia lovastusa versenyén. Kaizinger Balázs az elmúlt éveket Németországban töltötte, az ötkarikás játékok után azonban hazatért, Pest megyében telepedett le.

Varga Andor

Kaizinger Balázs és Herr Cooles Classico a párizsi díjugratáson. Az erősségeket is megmutatták

Fotó: MTI/Kovács Tamás

Az olimpiai szerepléssel nem lehetek elégedetlen – emlékezett a Franciaországban történtekre Kaizinger Balázs. – A rajt előtt nehéz döntést kellett hoznom, nem azzal a lóval indultam, amellyel igazán szerettem volna, viszont Herr Cooles Classio nagyszerűen teljesített, rajta nem múlt semmi. Nem kezdtünk jól, mert ennek a lónak a díjlovaglás a gyengéje, ám a terepversenyen és a díjugratásban megmutatta az erősségeit is. Öröm, hogy 28 év után ismét volt magyar versenyző lovastusában az olimpián, és most érzek magamban annyit, hogy megcélozzam a következő nyári játékokat is.

KAIZINGER Balázs
Kaizinger Balázs a lovastusa díjugratás zárószámában, a párizsi olimpián a Versailles-i kastély kertjében 
Fotó: MTI/Kovács Tamás

Kaizinger Balázs hazaköltözött

Kaizinger Balázs azt mondta: hazatérése mögött nem sportszakmai okok vannak.

– Nyolc évet töltöttem Németországban, sokat dolgoztam és tanultam, de igazán nem tudtam gyökeret ereszteni – mesélte. – De talán a sportágnak is hasznos lesz, ha itthon vagyok.

A Zalából indult lovas úgy véli, a lovastusa Barcelona és Atlanta után kicsit „leült” itthon, a párizsi szereplés pedig talán jó lehet arra is, hogy felrázza a sportág szereplőit.

A szakmának előre kellene tekintenie

– Most még mindenki Párizsról beszél, ez valahol érhető, másfelől viszont a szakmának előre kellene tekintenie – folytatta. – Az én olimpiai szereplésem mögött volt egy kétéves program, ezt a Honvédelmi Minisztérium finanszírozta, ám ennek a játékokkal együtt vége lett. Fontos kérdés, hogy mi lesz ezután, hiszen kvalifikáltam a következő Európa-bajnokságra, arra is készülni kellene. Illetve a lovak élőlények, törődni kell velük, nem elég majd a verseny előtt „töltőre dugni” őket... A lovaim jöttek velem együtt Németországból, ezek a magyar állam tulajdonában vannak és én gondoskodom róluk. A miénk hagyományos sportág, de állandóan fejlődik. A németeknél sem lovagolnak másként, mint itthon, de a lényeg a részletekben, a mindennapi aprómunkában van. Ezt kell most elkezdeni a következő olimpia érdekében.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában