Természetre hangolódva

2024.08.14. 16:30

Királyné Török Enikő kiállítása Zalaegerszegen

Mozsár Eszter

A Göcseji Tudásközpontban nyitvatartási időben tekinthető meg hónap végéig a tárlat

Fotó: Pezzetta Umberto

Rendhagyó módon nyílt meg szombaton a kőszegi kreatív festő, Királyné Török Enikő Természetre hangolódva című kiállítása a Göcseji Tudásközpontban Zalaegerszegen. A programon először Eöry Beáta mutatta be a fonalmandala készítését a workshop résztvevőinek, majd annak folytatásaként a kőszegi alkotó legszebb munkáit nézhették meg a résztvevők.

Királyné Török Enikő több mint húsz éve alkot és mutatkozik be kiállításokon hazánkban – többek között Celldömölkön, Szombathelyen, Kőszegen és a Nyugat-Dunántúlon –, valamint külföldön egyaránt. Zalaegerszegen először rendeztek műveiből tárlatot, eddigi munkásságából kaphatunk szűk keresztmetszet. Enikő akvarell-, selyem- és üvegfestményei egyrészt a természet szeretetéről árulkodnak, másrészt színes fantáziavilágba repítenek, például a tündérek földjére. 

- Szeretem a lovakat festeni, ezek az állatok számomra a szabadságot szimbolizálják elsősorban. Ugyancsak szívesen jelenítem meg a tenger élővilágát és a halakat. Az évek alatt nagyon sokféle technikát ismertem meg, előszeretettel keverem őket. A textilmunkákon kívül még a régi nagy szerelmet, az üvegfestést mutatom be.

Enikő Herenden tanulta a porcelánfestést, családalapítás előtt pedig külföldön dolgozott restaurátor mellett. Azoknak az éveknek a tapasztalata sokat segített alkotói munkásságában. A kiállítás augusztus 28-ig tekinthető meg a Göcseji Tudásközpont – Zalaegerszegi Helyi Termék Piacon. 


 


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában