Rossz idő esetén az Art moziban lesz a koncert

2024.08.12. 14:19

A Kormorán lép fel az államalapítás ünnepén Zalaegerszegen

Méltó módon emlékeznek idén is a csácsi városrészben az államalapításra. A Szent István-szobor környékén huszonnegyedik éve tartanak ünnepséget, idén a Kormorán együttes ad koncertet, a részletekről hétfőn tájékoztatták az újságírókat a helyszínen.

Mozsár Eszter

Flaisz Gergő, Herkliné Ebedli Gyöngyi és Tóth László intézményegység-vezető a helyszíni sajtótájékoztatón

Fotó: Pezzetta Umberto

Régi hagyomány, hogy augusztus 20-a előestéjén szervezik a programot, mondta elöljáróban Herkliné Ebedli Gyöngyi településrészi önkormányzati képviselő, kiemelve: – Néhány éve már nagyobb szabású koncertekkel várjuk az érdeklődőket, így teszünk idén is. Korábban az Ismerős Arcok együttes lépett fel, tavaly pedig a Magyar Misét hallhatta a közönség. Ezúttal a Kormorán együttes ad koncertet. 2023-ban nem a szobor körül, a dombon tartottuk az ünnepséget, hanem a szemközti füves területen, völgyben állítottuk fel a színpadot és helyeztük el a padokat. A visszajelzések szerint jól döntöttünk, így idén is ott lesz az ünnepség. A műsort szavalat teszi színesség, valamint a helyi nyugdíjasklub tagjai osztják ki a megszentelt kenyeret.

Kormorán
A Kormorán lép fel a zalaegerszegi államalapítási ünnepségen. A helyszínt folyamatosan készítik elő
Fotó: Pezzetta Umberto

A képviselő hozzátette, bár közlekedés szempontjából nem a legideálisabb a helyszín, ám arra törekednek, hogy a lehetőségekhez képest csöndes, nyugodt legyen az ünnepség, ezért alakították ki a tavalyi módon a területet.

Mintegy ezer ülőhelyet biztosítanak a Kormorán koncertjére a Szent István-szobornál

Flaisz Gergő, a Keresztury Dezső Városi Művelődési Központ igazgatója mindezt azzal egészítette ki, hogy lehetőség szerint a résztvevők gyalog közelítsék meg a helyszínt. A program nyolc órakor kezdődik, a Kormorán várhatóan fél kilenckor lép fel. Mintegy ezer ülőhelyet biztosítanak a szervezők. 

Rossz idő esetén a moziban lesz az ünnepség

Rossz idő esetén az Art moziban lesz az ünnepség, ám mivel a mozi befogadóhelye korlátozott, így a részvételi szándékot már most érdemes megerősíteni, így a moziban hétfőn három órától átvehetők a regisztrációs jegyek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában