Országos viadalon bizonyítottak

2024.08.30. 10:00

Motorfecskendő-szerelésben országos második helyen végeztek a zalai tűzoltók

Idén Mohács adott otthont a tűzoltók hagyományos sportversenyének, mely augusztus 26-án hétfőn ünnepélyes megnyitóval kezdődött, kedden és szerdán kíméletlen erőpróbával folytatódott. A húszcsapatos viadalon Zala vármegye lánglovagjai is képviseltették magukat, és egy csapatszámban előkelő helyen végeztek.

Benedek Bálint

A teljes zalai gárda, büszkék lehetnek a helytállásukra

Fotó: Szőke Péter BM OKF és Horváth Nikolett Csilla tűzoltó főhadnagy - Baranya VMKI

– A tűzoltók akkor is keresik a kihívásokat, amikor éppen senki nincsen bajban a közelükben – fogalmazott a megnyitón Fülep Zoltán tűzoltó dandártábornok, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tűzoltósági főfelügyelője. – A verseny hevében sem szabad elfeledkezni a biztonságról és az egymás iránti tiszteletről.

A Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Központ tájékoztatásából kiderült: tartották is magukat ehhez a tűzoltók, de még így is voltak, akik úgy küzdötték le az akadálypályákat, hogy menet közben kisebb sérüléseket szereztek. A csapattagok egymást támogatva haladtak akadályról akadályra. A verseny százméteres akadálypályával kezdődött, majd horoglétramászás következett. Majd szerdán négyszer százméteres váltóval kezdtek a tűzoltók, majd kismotorfecskendő-szerelés zárta a viadalt.

A zalaiak a motorfecskendő-szerelésben bizonyítottak, másodikok lettek
Fotó: Szőke Péter BM OKF és Horváth Nikolett Csilla tűzoltó főhadnagy - Baranya VMKI

Utóbbiban ráadásul remekeltek a zalaiak, akik a második helyen végeztek, megelőzve a dobogón a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság csapatát, míg az első helyet a Hajdú-Bihar Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság csapata vívta ki. Összetett csapatversenyben a zalai csapat végül a 13. helyen végzett. 

A Gyalog László tűzoltó őrnagy vezette vármegyei csapat tagja volt: Porkoláb Imre címzetes tűzoltó zászlós, Németh Attila tűzoltó őrmester, Szabó Martin tűzoltó őrmester, Molnár Richárd tűzoltó őrmester, Mátyás Norbert tűzoltó őrmester, Németh Ádám György tűzoltó őrmester, Farkas Bálint tűzoltó törzsőrmester, Füle Tamás tűzoltó őrmester, Nyakas Tamás tűzoltó őrmester és Deme Dávid tűzoltó zászlós. A versenyre Kómár Ferenc tűzoltó alezredes is elkísérte a csapatot.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában