A Bogáncs Állatmenhelynek gyűjtöttek a hagymásbab fesztiválon

2024.08.13. 08:00

Négyszázezer forint a „szőrös gyerekeknek"

A gazdásítás a legfontosabb célja az idén 25 esztendős zalaegerszegi Bogáncs Állatmenhelynek, képviselőik több mint 400 ezer forinttal távozhattak hétfőn a városházáról. A VIII. Alsójánkahegyi Sör-, Virsli és Hagymásbab Fesztivál idei bevételét az ő javukra ajánlották fel.

Mozsár Eszter

A hagymásbab fesztivál adományának átadása a városházán. Középen a táblával Balaicz Zoltán, Abai Erika és Békési Attila

Fotó: Pezzetta Umberto

Csányi Vilmos etológus, biológust idézve a kutyák nem mások, mint „szőrös gyerekek”. Ezekkel a szavakkal utalt az általuk gondozott kóbor ebekre Békési Attila, a Bogáncs Állatvédő Egyesület elnöke, aki Abai Erika egyesületi titkár társaságában köszönte meg és vette át azt a 438.600 forintot, amit a főzőcsapatok gyűjtöttek számukra. Az adományt egy olyan klimatizált gépkocsi vásárlására költik, amivel a négylábúakat szeretnék leendő boldog otthonaikba eljuttatni. A gazdásítás kiemelt feladata a civil szervezetnek, így a cél eléréséhez további felajánlásokban is bíznak, monda az elnök.

A főzőcsapatok, köztük a legtöbb összeget – 141 ezer forintot – gyűjtő és a kedvezményezettet ajánló Nimfák és kuzinok nevében Balázs Katalin csak annyit fűzött hozzá az elhangzottakhoz, jövőre is főznek olaszos finomságot.

Galbavy Zoltán, a program ötletgazdája elmondta, a szórakoztatás mellett szívesen állnak jó ügyek mellé, így számos szociális, oktatási és egészségügyi intézményt, szervezetet támogattak az évek alatt, s teszik ezután is. A július 13-ai programot siker koronázta, s viccesen megjegyezte: olyan jó idő volt, hogy szinte tűz nélkül főttek az ételek. Balaicz Zoltán polgármester ugyancsak a város, a közösség jólelkűségét emelte ki, megköszönve a támogatásokat. A rendezvény lebonyolítását ezúttal is a Keresztury VMK vállalta.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában