Kinevezés, Gördülő Fejlesztési Terv módosítása, fellebbezés elutasítása

2024.08.09. 12:00

Rendkívüli közgyűlést tartott Zalaegerszeg önkormányzata

Összesen három napirendi pontot tárgyaltak meg a képviselők csütörtökön, és mindhárom ügyben egyhangú döntés született, ellenszavazat és tartózkodás nélkül, ismertette Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere Facebook-oldalán.

Antal Lívia

A zalaegerszegi közgyűlés három napirendi pontot tárgyalt rendkívüli ülésén

Forrás: Zeginfo

A közgyűlés a pályázók közül Nyikosné Jandrasovics Ildikót nevezte ki a Közgyűjteményi és Közművelődési Gazdasági Ellátó Szervezet (KKGESZ) vezetőjévé. A képviselők elfogadták a 2024-2038 közötti időszakra vonatkozó 15 éves Gördülő Fejlesztési Terv és a víziközművagyonra vonatkozó felújítási terv módosítását, melynek alapján 2024-ben az ivóvízágazatban 718 millió forint, a szennyvízágazatban pedig 839 millió forint értékű közműfejlesztés valósul meg. A testület határozott a város főjegyzője által egy köztisztasági ügyben hozott közigazgatási bírság ellen benyújtott fellebbezésről, és elutasította azt, helybenhagyva a főjegyző eredeti döntését.

Az új zalaegerszegi közgyűlés október 11-én tartja ünnepélyes alakuló ülését

A 2019–2024 közötti képviselő-testület szeptember 12-én tartja az utolsó ülését. Ekkor készül el a közgyűlési tablókép, és köszönnek el attól a három önkormányzati képviselőtől (Benke Richárd, Keresztes Csaba, dr. Kocsis Gyula), akik már nem lesznek tagjai az új, 2024–2029 közötti képviselő-testületnek. Az új, június 9-én megválasztott testület október 11-én, pénteken, 10 órakor tartja majd ünnepélyes alakuló ülését. Esküt tesz a polgármester és a 17 önkormányzati képviselő, közöttük a közgyűlés három új tagja, Csötörtök Judit, Békési Tamás és Major Zsolt. Megválasztják az alpolgármestereket, a polgármester javaslata szerint Bali Zoltánt, Gecse Pétert és dr. Vadvári Tibort. Szavaznak a bizottsági tagokról és ezzel kezdetét veszi a 2024-2029 közötti önkormányzati ciklus Zalaegerszegen.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában