Ez egy másik Univerzum!

2024.08.25. 19:00

Séta a kánikulában Zalaegerszegen

Mindenki menekült a kinti 40 fok elől, ami a betonrengetegben még 10-15 fokkal melegebbnek hatott. Akár egy Marvel vagy DC moziverzum, olyan volt szombaton délután sétálni Zalaegerszegen.

Mozsár Eszter

A digitális hőmérő még nem akadt ki, 39 Celsius fokot mutatott

Fotó: Mozsár Eszter

Könnyű volt fotózni az üres utcákat, elvétve lehetett látni közlekedő autót vagy gyalogost. Az emberek a lakásban vagy a vízparton, erdőben hűsölhetnek, gondolta az újságíró.

Séta a kánikulában Zalaegerszegen. Olyan, akár egy másik világ
Fotó: Mozsár Eszter

A piacon csupán egy legény, a középkori várvédő volt talpon.

Séta a kánikulában Zalaegerszegen, ez egy másik Univerzum!

A zebránál nagyon nehéz volt megállni – szó szerint is - , hogy ne rohanjon át az ember a piroson, hiszen úgysem lát senki. Ám a szabály, az szabály. Az útvonalat mindenesetre az árnyékos részek határozták meg. Egy-egy elkanyarodó autó után pedig ismét az üres utcák látványa. Ez bizonyára egy másik idősík, esetleg Univerzum.

Csak egy legény van talpon a vidéken. Ő nem más, mint a végvári harcos a piacon
Fotó: Mozsár Eszter

Mindenesetre érdekes momentum, apokaliptikus és csendes világ. Az unokák csodálkozni fognak a fotók láttán, ami akár egy sci-fi képeslap is lehetne. De nem, szerencsére nem raboltak el űrlények, és egy óra séta után megváltás volt a légkondicionált, hűs rendezvényterem.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában