Főzés, kultúra, szórakozás

2024.08.05. 16:30

Szapáry-napok Szécsiszigeten

Augusztus 10-én, e héten szombaton rendezik meg immár 18. alkalommal a Szapáry-napot Szécsiszigeten, mely egyben családi és gyermeknapja a településnek.

Korosa Titanilla

A főzőverseny évről évre meghatározó eleme a Szapáry-napnak. Tavaly az időjárás nem volt kegyes a szervezőkhöz, de így is népszerű volt az esemény. A főzőversenyt a Bruce Lee nevű csapat nyerte, töltött káposztát készítettek, a díjat Salamon György és Kelemen Olivér (középen) vette át, balról Nagy István, Cseresnyés Péter, jobbra Bene Csaba a díjátadón

Fotó: Archív/Korosa

Az egész napos rendezvénynek idén is a falu egyik turisztikai látványossága, a Szapáry-Andrássy kastély, illetve a kastélypark ad otthont. 

Szécsisziget legnagyobb, legtöbb érdeklődőt vonzó programja évről évre a Szapáry-nap, mellyel igyekeznek széles körben megszólítani a közönséget, és vidám, élményekben és szórakozásban gazdag napot nyújtani a látogatóknak. 

Szombaton délben főzőversennyel veszi kezdetét a nap, a csapatokat 11 órától várják. A zenés-táncos kulturális műsor fellépői délután 15 órától érkeznek. Elsőként a Dancing feet Borsfa, melynek előadása után, 15.30-kor hirdetik ki a főzőverseny eredményeit és adják át a díjakat. Az étkeket szakmai zsűri értékeli majd. A folytatásban 16.30-kor színpadra lép a Szélrózsa Tánckör Andráshidáról, ezután lesz a tombolasorsolás, majd S. Tibi előadása következik. Kora este 19 órakor a Jump Rock Band csapata ad élő koncertet, magyar retró zenekarok dalaiból, 21 órakor kezdődik a Disco Party PAULJR-al, majd a bálban a Helium együttes zenél. 

Kísérőprogramokkal is készülnek az érdeklődőknek, a gyerekeknek lesz körhinta és légvár, illetve agyagozás, csillámtetoválás, henna-jagua, arcfestés, valamint az egészségsátorban különféle vizsgálatokat lehet elvégeztetni. De lesz még céllövölde, kirakodóvásár, kóstolhatnak borokat a vendégeket, valamint lángost, kürtőskalácsot és más finomságokat. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában