Ez történt

2024.08.19. 17:02

Térségi híreink röviden

Mozsár Eszter

A leánykérés pillanata

Fotó: Major Vera instagram oldala

Csácsban kezdődnek az ünnepi programok

Az államalapítás évfordulója és az új kenyér ünnepe alkalmából szervezett városi események augusztus 19-én kezdődnek a csácsbozsoki városrészben. Ma 19 órakor ünnepi litánia lesz a csácsbozsoki Szent Sebestyén-templomban, majd 20 órakor kezdődik a városi ünnepség a Szent István-szoborral szemközti területen. Az ünnepség után a Kormorán együttes ad koncertet, rossz idő esetén a moziban, a részvétel ebben az esetben regisztrációhoz kötött. Augusztus 20-án, kedden 10 óra 30 perckor ünnepi szentmise lesz a Jézus Szíves Ferences Plébániatemplomban. Beszédet Gecse Péter alpolgármester mond. 19.30-kor ugyanitt a Magyar Örökség díjas Szentegyházi Gyermekfilharmónia ad koncertet. A polgármesteri hivatal felhívta a lakosság figyelmét, hogy augusztus 19-én a városi ünnepség miatt 18 óra 30 perctől 22 óra 30 percig lezárják a Nyerges utca Szent István-domb előtti szakaszát. A 2-es jelzésű helyi autóbuszjáratok az útlezárás idején terelőúton közlekednek. Az ünnepségre érkezőket kérik, hogy parkolás céljából a környező utcákat is vegyék igénybe.

A jótékonysági napnak köszönhetően kaphatnak új szobákat a hátrányos helyzetű zalaegerszegi családok

A Családok Átmeneti Otthonának belső felújítását szolgálja az a több, mint 15 millió forint, amit a szombati jótékonysági családi napon gyűjtöttek össze a kezdeményezést támogató zalaegerszegiek. Az AquaCity Vízicsúszda- és Élményparkban immár 22. alkalommal rendezték meg a gasztronómiai kavalkádot, amelyre a helyiek a hagyományokhoz híven kedvezményes árú belépővel juthattak be. A kedvezményezett létesítményt a Magyar Vöröskereszt Zala Vármegyei Szervezete üzemelteti, a felajánlásokból a lakószobák teljes körű felújítását szeretnék megvalósítani. A 40 férőhelyes otthon jelenleg is telt házzal működik, ezért nagy szükség van a rekonstrukcióra. Azoktól, akik anyagi támogatás helyett inkább tárgyi felajánlásokkal segítenék a lakók mindennapi életét, elsősorban tisztító- és tisztálkodószereket, valamint konyhai eszközöket várnak. A szombati jótékonysági családi napot 32 vállalkozás támogatta felajánlásaival, amelyből 3.830.000 forint gyűlt össze. A 44 főzőcsapat további 3.640.000 forinttal gazdagította a kezdeményezést. Az AquaCity Vízicsúszda- és Élményparkban szombaton 4669 vendég fordult meg, így a belépőkből 7.910.700 forint gyűlt össze. A teljes jótékonyságra fordítható végösszeg 15.380.700 forint lett. 

Emlékezetes szomjoltók a nagykanizsai sörgyárból

A nagykanizsai Kereskedelmi és Iparbank elnöke, Gelsei Guttmann Vilmos indítványára a nagykanizsai üzletemberek és vállalkozók 1892-ben elhatározták, hogy a városban egy malátagyárral együtt üzemeltetett sörgyárat alapítanak. A sörfőzde 1895. február 5-én kezdte meg működését, s ugyanebben az évben, május 2-án mérték az első sört… így kezdődik a több mint 100 éves történet, aztán a sok sör után a kijózanodás, az utolsó sörfejtés 1999-ben.

Kedvese Párizsban kérte meg Major Vera kezét

A párizsi Eiffel torony tetején, féltérdre ereszkedve kérte meg Major Vera olimpiai bronzérmes sportlövőnk kezét kedvese, Milán, tudtuk meg Vera instagram oldalán. Vera természetesen igent mondott párjának, aki nem is találhatott volna ennél romantikusabb helyet a lánykéréshez. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában