Ars Sacra Fesztivál

2024.09.12. 15:02

A Mindszentyneum programjai: belvárosi séta, képzőművészeti előadás és zarándoklat

A zalaegerszegi Mindszentyneum is csatlakozik a XVIII. Ars Sacra Fesztiválhoz, így változatos programokkal várják az érdeklődőket szeptember 14-22. között. Lesz belvárosi séta, képzőművészeti előadás és ingyenes zarándoklat.

Mozsár Eszter

A zalaegerszegi Mindszentyneum is csatlakozik az Ars Sacra idei programjaihoz

Forrás: Mindszentyneum

Szeptember 14-én, szombaton 17 órától Mindszenty Zalaegerszegen címmel az apátplébános nevéhez fűződő emlékeket keresik fel a zarándokközponttól indulva. A séta során kiderül, hogyan kapcsolódik a Göcseji Múzeum épülete Mindszenty Józsefhez, mi történt 1948-ban a Kazinczy téren, megismerhetik a Mária Magdolna-plébániatemplomot és a „Pehmináriumot” is, valamint a Kvártélyházhoz és katolikus kultúrházhoz való kötődését is.

Szeptember 17-én, kedden 17 órakor dr. Kostyál László tudományos igazgató, művészettörténész a múlt század első felének zalai templomi festészetét mutatja be a hallgatóságnak. 

Szeptember 21-én, szombaton 10 órától 18 óráig tartanak zarándoknapot a Kerkai 120 emlékév kapcsán a Mindszentyneumban. Kerkai Jenő jezsuita szerzetes, a KALOT alapítója is megjelenik a második emeleti kiállításban. Kerkai Jenő volt a magyar jezsuiták közül a leghosszabb ideig börtönben lévő szerzetes, külön vitrinben őrzik személyes tárgyait. 13 órakor garantált ingyenes tárlatvezetést tartanak, 16 órakor pedig Koronkai Zoltán jezsuita szerzetes vetített képes előadást tart. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában