A Családok Átmeneti Otthonát segítik

2024.09.02. 18:30

Átadták az Aquacity jótékonysági napján összegyűlt adományt

Átadták hétfőn délután az idei Aquacity jótékonysági főzés adományát Zalaegerszegen a városházán. A rendezvényen összesen 15.380.700 forint gyűlt össze, amit a Családok Átmeneti Otthonának felújítására szánnak.

Mozsár Eszter

Az Aquacity jótékonysági főzés adományának átadásán, balról jobbra: Böcskey Zsolt, a Zalaegerszegi Létesítményfenntartó Kft. ügyvezető igazgatója, Vigh László országgyűlési képviselő, Somogyi Emőke, a Magyar Vöröskereszt Zala Vármegyei Szervezet fenntartásában működő Családok Átmeneti Otthona intézményvezetője, Dr. Baracskai Józsefné, a Magyar Vöröskereszt Zala Vármegyei Szervezete igazgatója, Balaicz Zoltán polgármester, Németh Erzsébet turisztikai és szervezési szakreferens, valamint Dippold Márton kabinetfőnök

Fotó: Seres Peter

Az otthon nevében Somogyi Emőke intézményvezető mondott köszönetet, megjegyezve: a 24. órában érkezett a támogatás, aminek minden egyes forintja oda kerül, ahol szükség van rá. A negyven férőhelyes otthon lakószobáit szeretnék teljesen felújítani. 

Dr. Baracskai Józsefné, a Magyar Vöröskereszt megyei igazgatója emlékeztetett, harminc évvel ezelőtt született a humanitárius szervezet és Zalaegerszeg között a megállapodás, amelynek értelmében támogatják a hajlék nélkül élőket és működtetik az átmeneti otthont. 

Minden évben mindig más helyi közösség vagy intézmény számára gyűjtenek, mondta Balaicz Zoltán. A polgármester jelezte, rekordot döntött a 22. jótékonysági családi nap bevétele, ami túllépte a 15 millió forintot. Ezúttal 32 vállalkozás ajánlott fel 3 millió 800 ezer forintot, a 44 főzőcsapat 3 millió 640 ezer forintot gyűjtött össze, a 4669 vendég pedig 7 910 700 forintért váltott jegyet. Vigh László országgyűlési képviselő megerősítette, Zalaegerszeg a jótékonyság városa, ahol mindig figyelnek egymásra. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában