Vas, gyémánt és arany díszdiplomákat adtak át a keszthelyi Georgikonon

3 órája

Az innováció és a kitartás szimbóluma

Vas, gyémánt és arany díszdiplomákat adtak át a MATE Georgikon campusán azoknak a gazdászoknak, akik 65, 60, illetve 50 évvel ezelőtt végeztek Keszthelyen.

Péter B. Árpád

A díszdiploma-átadó elnöksége (b-j): dr. Szabó Péter főigazgató-helyettes, dr. Rózsa László, Petőházi Tamás és Manninger Jenő

Fotó: Belovári András

Ezúttal majdnem kétszáz oklevelet nyújtott át az intézmény vezetősége, dr. Rózsa László, a campus főigazgatója pedig azt mondta: a díszdiploma nemcsak egy okmány, hanem az elkötelezettség, az innováció és a kitartás szimbóluma, ami a mai napig motorja a hazai agráriumnak. 

Ezúttal mintegy 200 korábbi hallgató kapott díszdiplomát
Fotó: Belovári András

– Önök, áldozatos munkájukkal a magyar agrárium fejlődéséhez, ezáltal a magyar nemzetgazdaság teljesítményéhez, a vidék fejlesztéséhez járultak hozzá. Ez a nap nemcsak egyéni sikerre emlékeztet, hanem arra a hosszú, fáradságos útra is, amelyet mindannyian bejártak. A Georgikon mindig a tudás és az elkötelezettség hajója volt, amelynek fedélzetén olyan ambiciózus egyének utaznak, akik az agrárium és a mezőgazdaság-tudomány terén akartak, akarnak kiválók lenni – szögezte le dr. Rózsa László. 

Petőházi Tamás, a Gabonatermesztők Országos Szövetségének elnöke kiemelte, akik itt ülnek, azok aktív részesei voltak a magyar agrárium fejlődésének – a küzdelmek, megpróbáltatások ellenére is. Nekik is köszönhető az ágazat fejlődése, számos szép eredménye, munkásságukkal pedig példát mutattak a következő nemzedékeknek. 

A Nagyváthy Néptáncegyüttes és a Re-Folk Zenekar moldvai csángó táncokat és kalotaszegi összeállítást adott elő
Fotó: Belovári András

Manninger Jenő, Keszthely polgármestere hangsúlyozta, a jelenlévőknek számos közös élménye, emléke s titka van, ami mindörökre összefűzi az együtt végzetteket. 

– Ezek a barátságok, bajtársi kötelékek, ha a hagyományoknak megfelelően ápoljuk és fenntartjuk azokat, mindvégig elkísérnek. S nagy tisztelettel és megbecsüléssel emlékezünk azokra, akik az itt megszerzett tudást, ezeket a titkokat immár az égi mezőkön hasznosítják és őrzik tovább – emlékeztetett a város első embere. 

A Georgikon campus és Keszthely városa által alapított Bakonyi Károly-díjat idén megosztva dr. Takács András Péter egyetemi docens és az Örökség Alapítvány nevében Hintalan László elnök vette át.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában