Tanévnyitó Udvardy Ignác-díj átadásával

2024.09.02. 14:00

Csány László Technikum: Új tanév, dupla jubileumot ünnepelnek

Az egykori Zalaegerszegi Polgári Fiúiskola, majd felső kereskedelmi iskola 100 éve, az 1924-1925-ös tanévben vette fel Csány László nevét. A Csány László Technikum idén 140 éves, az intézményben 631 diák kezdte meg a tanévet. A hétfői jubileumi tanévnyitón a reformkor kiemelkedő alakját méltatták, s átadták az Udvardy Ignác-díjat öt pedagógusnak.

Antal Lívia

„Eleink jó döntés hoztak az iskola 140 évvel ezelőtti létrehozásával.” Balaicz Zoltán, polgármester hangsúlyozta ezt a Csány László Technikum jubileumi tanévnyitóján

Fotó: Seres Péter

A sportpályán tartott tanévnyitó ünnepségen Vigh László országgyűlési képviselő köszöntötte elsőként a jubiláló iskola közösségét. Kiemelte, hogy a Csány László Technikumban magas színvonalú oktatásban részesítik a pedagógusok a diákokat. A diákok pedig a megszerzett tudás birtokában sokféle szakma közül választhatnak, de fontos, hogy olyan mellett döntsenek, amelyben jól érzik magukat.

Csány László Technikum
A Csány László Technikumban idén 631 diák kezdte meg a tanévet
Fotó: Seres Péter

A Csány László Technikum bővítése érdekében felújítják a szomszédos épületet

– 1884-ben fontos döntést hoztak eleink, hiszen 140 évvel ezelőtt a mai Csány László Technikummal egy olyan iskolát hoztak létre, amely azóta erősíti a helyi oktatási rendszert, fogalmazott köszöntőjében Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere. – Idén 631 diák kezdi meg a tanévet, ami azt bizonyítja, hogy nagy az igény az itt folyó magas szintű szakmai munka iránt. Az önkormányzat az iskola és a szakképzési centrum vezetésével éppen ezért azon dolgozik, hogy megvalósuljon a szomszédos épület felújítása.

Az iskola 2019. szeptember 1-jén került az akkori Innovációs és Technológiai Minisztérium irányítása alá, és működtetője a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum lett. 2020. szeptember 1-jén kezdődött el a technikusképzés. A Zalaegerszegi SZC Csány László Technikumban két ágazaton – gazdálkodás és menedzsment, valamint informatika és távközlés – hat szakmában folytatnak technikusképzést iskolarendszerű oktatás keretében. A gazdálkodás és menedzsment ágazaton oktatott szakmák esti tagozaton is elérhetők.

A tanévnyitón kitüntették a kiváló munkát végző pedagógusokat 

Udvardy Ignác 1899-től 1906-ig volt igazgató. Az iskola fennállásának 125. évfordulóján László Jánosné dédunoka jelentette be az Udvardy Ignác-díj alapítását, amellyel pedagógusokat ismernek el. Erről Németh Andrea, a Csány László Technikum igazgatója beszélt, majd átadta a díjakat Kiss Marianna, Kovács Zoltán, Péterfi Mónika, Könye Zoltán és Surányi Szabolcs pedagógusoknak.

A végzősök a Pannon Egyetemen kaptak helyet

A nagy létszámra való tekintettel a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum a Virág Benedek utcai szomszédos épületben kialakított egy tantermet. A végzős diákoknak pedig a Pannon Egyetem Infocentrumában bérelnek tantermeket, ahová a tanárokat kisbusszal szállítják oda és vissza, mondta el érdeklődésünkre Szabó Károly kancellár. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában