Előadás és könyvbemutató az MCC szakmai napján

2024.09.12. 07:30

Dr. Marsai Viktor: „No-go zónák” Európa nagyvárosaiban

Az új tanévvel a zalaegerszegi MCC Képzési Központjának szakmai rendezvénysorozata is elindult. A szerdai első szakmai napon dr. Marsai Viktor Kié itt a tér? – Párhuzamos társadalmak, „no-go zónák” Európában címmel tartott előadást.

Antal Lívia

Dr. Marsai Viktor, az MCC Migrációkutató Intézetének igazgatója és Nagy Máté, az MCC középiskolás programjának koordinátora

Fotó: Pezzetta Umberto

Az MCC Migrációkutató Intézetének igazgatója az egyik szerzője a hasonló című kötetnek, amely Ausztria, Belgium, Dánia, Franciaország, Hollandia, az Egyesült Királyság, Németország és Svédország bevándorlók lakta városrészeit mutatja be. Olyan negyedek jöttek létre, amelyek képe, kultúrája eltér a többségi társadalom által lakottól, és amelynek következtében Európa nagyvárosaiban valami végérvényesen félrement.

Marsai Viktor fő kutatási területe az afrikai migrációs folyamatok vizsgálata, illetve a migráció biztonságpolitikai vonatkozásai
Fotó: Pezzetta Umberto

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában