Zarándoklat a Mária-fához

2024.09.02. 15:00

Kolping-családok találkoznak Lentiben

Idén is megrendezi a Lenti Szent Katalin Kolping Család a hagyományos Mária-ünnepet és zarándoklatot a lentiszombathelyi városrészben szeptember 7-én, szombaton.

Korosa Titanilla

Az idei rendezvényen is gyalog zarándokolnak a résztvevők a Mária-fához

Fotó: ZH-Archívum

Idén már 19. alkalommal kerül sor a regionális Kolping családi napra, amelyen a nyugat-magyarországi Kolping-családok és a helyi lelkiségi csoportok vesznek részt. A program 8 órakor kezdődik, a résztvevőket és meghívott vendégeket a helyi kultúrháznál fogadják. A Mária-fához a gyalogos zarándoklat 9.30-kor indul, ezt a helyszínen ünnepi szentmise követi 10 órakor. A szentmise főcelebránsa Pete Polgár Máté rédicsi plébános lesz. Ezután 11.30-kor a lentiszombathelyi kultúrháznál tartják a rendezvény megnyitóját, majd főzőversenyre hívják a szervezők a Kolping-családok tagjait. Az étkeket délután zsűrizik, majd kihirdetik az eredményeket. A továbbiakban kulturális műsor lesz, majd a nap agapéval zárul. A hagyományos családi napra mintegy 100 vendéget, résztvevőt várnak. 

Az eseménnyel kapcsolatban Kovács András, a Lenti Szent Katalin Kolping Család titkára elmondta, hogy céljuk együtt lenni és nosztalgiázni az elmúlt 19 év élményeiről, valamint szeretnék népszerűsíteni a programot, hogy az alapító atya, Boldog Adolf Kolping szellemiségében növeljék taglétszámukat és elősegítsék új Kolping-családok alakulását.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában