Nők a digitális világban

3 órája

Kompetenciafelmérés határon átnyúló tudományos kutatással

A nők digitális kompetenciáinak korosztályonkénti elemzését végzik el az INTERREG VI-A Ausztria–Magyarország Program által támogatott DIGAP projektben, amelynek nyitókonferenciáját kedden tartották a Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központban. A 18 hónapig tartó projekt a Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg, Zala Vármegye Önkormányzata és a NOWA Verein partnerségével valósul meg.

Antal Lívia

A nyitókonferencián dr. Szili-Fodor Dóra, a PE Gazdálkodási Kar adjunktusa ismertette a DIGAP projekt célkitűzéseit

Fotó: Pezzetta Umberto

A rendezvényen Decsi Péter, a PE Zalaegerszegi Egyetemi Központ megbízott főigazgatója köszöntötte a megjelenteket, ismertetve többek között azt, hogy a gazdálkodási kar jogelődjeivel együtt immár 50 éve van jelen a helyi felsőoktatásban. Mint fogalmazott, a digitalizáció az oktatásban, a hallgatók személyre szabott tanulásában tud nagyon hatékony lenni, de ehhez fejleszteni kell a kompetenciákat. A DIGAP projekt ezt segíti elő, a nők mint célközönség számára is. 

A karon felhalmozódott tudást szeretnék kiaknázni a projekttel, mivel korábban több, hasonló kutatást végeztek, emelte ki dr. Palányi Ildikó, a PE Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg dékánja. Elmondta, hogy a DIGAP projektben a nők digitális kompetenciáinak felmérése valósul meg Zala vármegyében, Grazban és Kelet-Stájerországban, amelynek révén jobban megismerhetővé válik a különböző korosztályok viszonyulása a digitalizációhoz. Rámutat azon hiányosságokra is, amelyeket orvosolni kell a jövőben. A nemzetközi kutatási projekt így további együttműködéseket, akár közös képzéseket indukálhat a későbbiekben.

Pácsonyi Imre, a Zala Vármegyei Közgyűlés alelnöke, a vármegyei idősügyi tanács elnöke hasonlóképpen vélekedett. Mint mondta, a digitális eszközök biztonságos használata nagyon időszerű téma. A projekt ennek vizsgálatát, jövőbemutató következtetések levonását szolgálja.

Dr. Szili-Fodor Dóra, a PE Gazdálkodási Kar adjunktusa, tematikus koordinátor mutatta be a DIGAP projekt tartalmát, amelyben kérdőívet dolgoznak ki, amelynek megválaszolásába minimum 500 főt vonnak be a határ mindkét oldalán.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában