A zenei hanghordozók gyűjtőinek találkozója

2 órája

Kuriózumok a szeptemberi lemezbörze kínálatában

A nyári szünet utáni első lemezbörzét tartották szombaton Zalaegerszegen, a Göcsej Tudásközpont épületében. A zenei hanghordozók gyűjtőinek legújabb találkozóján több kuriózum is előbukkant a kínálatban.

Gyuricza Ferenc

Melis László (középen) válogat a szeptemberi lemezbörze kínálatából

Fotó: Gyuricza Ferenc

Ezek közé tartozott a No zenekar első albuma, amely az egyik legnagyobb hazai ritkaságnak számít, ezért szinte „aranyáron” cserél gazdát a gyűjtök között. Az egykori EDDA gitáros Slamovits István zenekarának első nagylemeze viszonylag kis példányszámban jelent meg, ezért is keresik oly’ sokan ezt a kiadványt. A zalaegerszegi börzén emellett a szokottnál sokkal gazdagabb kínálat mutatkozott Deep Purple albumokból, továbbá japán nyomású hanglemezek sokaságából is válogathattak most az érdeklődők. 

- Arra számítottunk, hogy a nyári szünetet követően nagyobb lesz az érdekélődés a börze iránt, de még kevesen voltunk, úgy tűnik az őszelő nem kedvez annyira a zenehallgatásnak, még jó az idő, az emberek esténként sem húzódnak vissza a lakásaikba, hogy zenét hallgassanak – magyarázta Göncz Tamás főszervező. – Ez a résztvevők körén is megmutatkozott, jobbára azok a zenekedvelők jöttek el, akik a korábbi börzéinken is állandó vendégeknek számítottak. A kínálat azonban jóval gazdagabb volt, az említett albumok mellett rengeteg zenei DVD-t, illetve a szokásosnál több CD-t is hoztak magukkal a gyűjtők, hogy azok gazdát cseréljenek.

Göncz Tamás hozzátette: ugyan a fizikai hanghordozók iránti kereslet egyre inkább növekvőben van, de a zenehallhatás valamelyest szezonális tevékenység is. Nyaranta inkább koncertekre, fesztiválokra járnak a zenekedvelők, az, hogy visszahúzódjanak a szobáikba, s feltegyenek a lejátszóra egy bakelit vagy vinyl albumot, inkább az őszi-téli estékre jellemző. 

- A börze rendszeres résztvevőivel ezért is döntöttünk úgy, hogy decemberben dupla napot tartunk, azaz közvetlenül karácsony előtt szombaton és vasárnap is várjuk majd a gyűjtőket – sorolta tovább. – Addig azonban lesz még két további alkalom is, legközelebb október 19-én, majd novemberben is összejövünk, hogy beszélgessünk egy jót a kedvenc előadónkról.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában