Könyvbemutató

2 órája

Letenyei életképek egy közös kötetben

No, akkor’ hogy is vót! – Letenyei életképek bölcsőtől a sírig címmel jelent meg a helytörténet-kutató Pusztai Ferenc legújabb kötete. A fotókkal gazdagon illusztrált kiadvány bemutatóját csütörtök este, az Ars Sacra fesztivál keretében tartották a dél-zalai városban.

Gyuricza Ferenc

Pusztai Ferenc a most bemutatott új kötettel Fotó: Gyuricza Ferenc

A Fáklya Művelődési Ház földszinti nagytermében megtartott rendezvényen elsőként a házigazda intézmény igazgatója, Dömők József köszöntötte a jelenlévőket. Elmondta: Pusztai Ferencnek ez már a negyedik kötete, amit 15 éves kutatómunka előzött meg. Dr. Száraz Csilla, a nagykanizsai Thúry György Múzeum igazgatója egyrészt a néprajzzal és településtörténettel egyaránt foglalkozó kiadvány tartalmát ismertette, de szólt a helytörténet-kutatás jelentőségéről és az abban részt vevő személyek munkájának fontosságáról is. A szerző ezt követően vetített előadás során több tucatnyi olyan fotót mutatott be az érdeklődőknek, amelyek a kötetben is szerepelnek. A kiadványra a későbbiekben bővebben visszatérünk.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában