Az időseket is köszöntötték a közösségi rendezvényen

2 órája

Nyújtott házi rétesek és kenyérlángos

A kemencében házi nyújtott rétes és kenyérlángos készült szombaton az önkormányzat szervezésében a kultúrpajtában második alkalommal megszervezett Hahóti kemencés és helyi termék gasztró fesztiválon.

Benedek Bálint

A kemencénél a réteskészítők egy csoportja, balról: Vörösné Kovács Rita, Triffán Georgeta, Szabó Zsolt és Vörösné Müller Zsuzsanna

Az eseményen szabadtéri szentmisét tartottak, majd Szabó Zsolt polgármester szólt a látogatókhoz. Elmondta: a kemencés udvart három évvel ezelőtt azért készítették a kultúrház melletti területen, hogy a közösségüket összekovácsolják. A gasztró fesztivál fontos része ennek a kezdeményezésüknek, hiszen a helyiek napok óta nyújtották a rétest és töltötték meg változatosan. Ezen kívül készült kenyérlángos, sőt több főzőcsapat is készített bográcsban ételeket.

Szabó Zsolt a 95 éves Németh Lászlóval az idősek napi ünnepségen
Fotó: Szakony Attila

– A 65 évet betöltött és annál idősebbek köszöntjük a rendezvénnyel egybekötött idősek napján – folytatta a településvezető. – A faluban jelenleg 262 fő tartozik ehhez a korosztályhoz. A létszám fele megtölti a kultúrház nagytermét. Hahót legidősebb polgára, Kiss Istvánné 102 éves, de egészségügyi állapota miatt nem jelenhetett meg, viszont a férfiak közül a 95 éves Németh László eljött. Fontosnak tartjuk azt, hogy az idősekre úgy gondoljunk, mint egykor ők foglalkoztak az unokáikkal.

Szabó Zsolt hozzátette: egy hahóti lakosuk korábbi kapcsolatainak a jóvoltából nemrégiben barátság szövődött Szabadegyháza településsel. A Székesfehérvártól mintegy 30 kilométerre található településen több mint 2000 fő él, és még ipari parkjuk is van. A szabadegyházi Vadon Nőtt Gyöngyvirág Dalkör is képviseltette magát a rendezvényen.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában