Szüreti felvonulás

2 órája

Pogácsával, borral kínálták a résztvevőket

Kellemesen simogató napfényben, ideális nyár végi, kora őszi időjárási körülmények között tartotta meg hagyományos szüreti rendezvényét szombaton Murarátka. Az önkormányzat és a Murarátka Fejlődéséért Egyesület által szervezett rendezvényen mindegy kétszáz fő vett részt.

Gyuricza Ferenc

A Szüreti felvonulás résztvevői

Fotó: Gyuricza Ferenc

A Zala vármegyei önkormányzat által anyagilag is támogatott program délután két órakor kezdődött a szokásos felvonulással, a résztvevők a kisbíró, azaz Szabó Attila Zoltánné hangulatalapozó hirdetését követően feldíszített traktorokkal, kisteherautókkal és motorkerékpárokkal járták végig a település utcáit. A menet a vendégháztól indult, s oda is tért vissza, de megálltak a Hunyadi utcai pihenőhelyen is, ahol a környéken élők pogácsával, illetve a falut övező dombhátakról származó borokkal kínálták a felvonulókat. Közben a vendégház udvarán a gyerekeket játszóház és a Letenyéért Közéleti Egyesület népi játszótere, míg a felnőtteket településtörténeti kvízjáték várta. 

Ünnepi köszöntőt Gyergyák Zoltán polgármester és a térség országgyűlési képviselője, Cseresnyés Péter mondtak, kiemelve benne a hagyományok szerepét, illetve azt az összefogást is méltatva, ami nemcsak ennek a rendezvénynek a létrejötte érdekében, hanem általában is jellemzi a települést. A program kulturális és szórakoztató műsorszámokkal folytatódott, ennek során felléptek a letenyei alapfokú művészeti iskola táncosai, továbbá Dankó Szilvia énekesnő és Auer Jenő zenész-énekes is. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában