Hogy könnyebb legyen az átjutás

2024.09.02. 18:44

Polgárőrök segítik a közlekedést az iskolák előtt Zalaegerszegen

A szeptemberi iskolakezdés kicsit megbolygatja a nyáron megszokott közlekedési rendet, ugyanis ismét több autó jelenik meg az utakon és a buszjáratok is sűrűsödnek. Polgárőrök segítenek már több mint 15 éve tanévkezdéskor a rendőröknek az iskolák előtt Zalaegerszegen, így a szülők és gyerekek biztonságosabban juthatnak el az intézményekbe vagy onnan haza.

Mozsár Eszter

Zsáli Péter (balra) és Cömpöly László teljesített szolgálatot hétfőn déluán a Petőfi-iskola előtt Zalaegerszegen. Közöttük Keresztesné Bangó Tímea és két kislánya, Flóra és Petra. Fotó: Mozsár Eszter

A Zalaegerszegi Petőfi Sándor Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola előtt posztolnak reggel 7-8 között, valamint délutánonként fél négy és fél öt között a helyi „Rendért” Polgárőr Egyesület tagjai. Idén annyival több feladatuk van, hogy a páterdombi felüljáró átépítése miatt a Bíró Márton utcai sorompónál ugyancsak nyitott szemmel járnak, hogy minél könnyebb legyen a tanulók átjutása a városrészi középiskolákba. 

– Az első héten mindenképpen ott vagyunk a vasúti átjárónál, a későbbiekben pedig ha szükség lesz rá, akkor ott is maradunk. Az iskola előtt egy hónapig segítünk minimum két-két fővel – nyilatkozta lapunknak Sándor Dénes egyesületi elnök. – A feladatot a napi általános járőrözési szolgálat mellett látjuk el, miközben a rendezvényeket is biztosítjuk. Az egyesület megalakulása után nem sokkal már számíthattak ránk a szeptemberi akcióban. 

A szülők valóban örülnek a rendőrség tanévkezdési baleset-megelőzési akciójának. Az egyenruhásokkal a frekventáltabb helyeken, így például az Ady-iskola, az Eötvös-iskola és Liszt-iskola előtt találkozhatunk. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában