Kormányzati támogatásból fejlesztették a zalakarosi Tourinform irodát

2024.09.05. 11:00

Rollereket és kerékpárokat vásároltak

Idén egymilliárd forint értékű pályázatot írt ki a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) a hazai Tourinform irodák számára, melyen 7,7 millió forintot nyert Zalakaros önkormányzata eszközbeszerzésre.

Benedek Bálint

Szécsényi Szabolcs az iroda előtt. Szerinte a beruházással felpörgethető az aktív turizmus Zalakarosban Fotó: ZH

Szécsényi Szabolcs, a Zalakarosi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője az örömhír kapcsán elmondta: a támogatás a második eleme volt a kormány turizmus fejlesztését és versenyképességének erősítését célzó, három pillérből álló, 15 milliárd forint keretösszegű támogatási konstrukciójának. Az MTÜ már a korábbi években is jelentős hangsúlyt fektetett az irodahálózat fejlesztésére. Ennek köszönhetően a korábbiakban összesen 32 iroda újulhatott meg, mintegy 670 millió forint értékben, köztük a zalakarosi is.

– A most elnyert 7,7 millió forintos támogatásból októbertől már 9 elektromos kerékpárral, valamint 10 elektromos rollerral várja a Zalakarosra érkező hazai és nemzetközi turistákat a Tourinform Iroda – mondta Szécsényi Szabolcs. – Ezen felül megújul az informatikai háttér is, 7 új számítógép és kiegészítő monitor segíti majd az iroda munkáját. A hazai Tourinform irodák hálózatának mintegy 90 tagja van országszerte. Az irodák közel 2 millió vendégmegkeresést kezelnek évente, emellett országszerte több mint 30-féle szolgáltatással teszik teljesebbé a vendégek kikapcsolódását.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában