Kiállítás és bírálat

3 órája

Több száz kutya a Gébárti-tó partján!

Legalább 140 fajtát képviselő több száz eb költözik október 5-én, 6-án, szombaton és vasárnap a zalaegerszegi Gébárti-tó partjára, a kempinghez közeli partszakaszra.

Arany Horváth Zsuzsa

Felvételeink a 2021-es kutyakiállítási seregszemlén készültek

Fotó: ZH/archív Pezzetta Umberto

A Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesülete égisze alatt 11 éve működő Zala Megyei Kynológiai Egyesület szervezésében tartanak ekkor nemzetközi kutyakiállítást és bírálatot, amelyre a hazaiakon kívül Hollandia, Szlovénia, Szlovákia, Ausztria, Észtország ebtenyésztői neveztek már. Még van néhány nap a nevezési határidőig, hogy a gazdag díjazású megmérettetésen szerepelhessenek a fajtatiszta, törzskönyvezett, vagy ezzel nem rendelkező kutyák. Lehet nevezni keverékekkel is, hiszen ők is bizonyíthatnak a gazda és kutyája együttműködésével.

ZH/archív Pezzetta Umberto

A fiatalok számára rendeznek felvezetői versenyt, a kutyatenyésztők pedig számos fajtagyőztesekkel találkozhatnak. A seregszemle szombaton 10 órakor kezdődik, tájékoztatta lapunkat a zalaegerszegi egyesület elnöke, Orbán Sándor, aki azt is elmondta, hogy a nagyközönség számára számos szórakoztató és ismeretterjesztő programot kínálnak a szervezők. Érdemes kilátogatni a boxer- és agárbemutatóra, a de dog dancing (kutyákkal együtt bemutatott tánckoreográfia) is érdekes élmény. A versenyző gazdák és kedvenceik dr. Balogh Zsuzsanna főbíróval találkozhatnak. A zalaegerszegi seregszemle a korábbi színvonalas megrendezés okán rangos kiállításnak számít Magyarországon. A rendezvény  a városi önkormányzat védnökségét is élvezi. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában