Díjat alapítottak a gyermekszereplő sikerét értékelve

2024.09.04. 17:10

Több ezer ember előtt játszotta a Hevesi Sándor Színház az Indul a bakterház című falusi bohózatot a Vidor Fesztiválon és a Mézesvölgyi Nyár Fesztiválon

Augusztusban alföldi városok művészeti fesztiváljára volt hivatalos a Hevesi Sándor Színház 2023 októberében Böhm György rendezésében bemutatott Indul a bakterház című előadása.

Arany Horváth Zsuzsa

A zalaegerszegi Indul a bakterház a Vidor Fesztivál programjában

Fotó: Trifonov Éva/ Móricz Zsigmond Színház

A hazai színpadokon egyik legtöbbet játszott falusi bohózatot fennállása óta másodszor vitte színre a zalaegerszegi színház. A főbb szerepekben Besenczi Árpádot, Kiss Ernőt, Debrei Zsuzsát, Hertelendy Attilát, Farkas Ignácot láthatta a közönség. Az előadás érdekessége, hogy a gyermekszerepet az igazgató-színművész saját fia, Besenczi Zsongor alakítja. A díjat Zalaegerszegen, szeptember 27-én adják át a Hevesi színpadán a Páratlan páros premierje előtt.

A nyíregyházi szabadtéri színpad közönsége 
Fotó: Trifonov Éva/ Móricz Zsigmond Színház

Az előadás idehaza is nagy sikert aratott, nyáron pedig meghívást kapott a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház által szervezett Vidor Fesztiválra, ahol 1100 néző láthatta a Rózsakert szabadtéri játszóhelyen. A 23. alkalommal megrendezett fesztivál zsűrije a különdíjat, a frissen alapított Bendegúz-díjat Besenczi Zsongornak adományozta, tudtuk meg a társulat vezetőjétől, egyben büszke apától és partnertől.

A gyermekfőszereplő Besenczi Zsongor
Fotó: Trifonov Éva/ Móricz Zsigmond Színház

A veresegyházi Veres1 Színház szervezésében zajlott nyolcadik Mézesvölgyi Nyár Fesztiválon is átütő sikert aratott a bohózat. 1900 néző tekinthette meg a zalaegerszegiek előadásában az Indul a bakterházat, tájékoztatott Besenczi Árpád. A darabot ez évben már nem tartják műsoron, a társulat hozzákezdett az új évadban szereplő darabok  (Páratlan páros, Sárkányszív, Ifjú Mátyás) próbáinak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában