A Göcseji Múzeum Napján alapították az elismerést

3 órája

Dömötör Andrea kapta idén a Szentmihályi Imre-díjat

Dömötör Andrea gyűjteménykezelő kapta idén a Szentmihályi Imre-díjat, amit a Göcseji Múzeum házi ünnepségén adtak át hétfőn, tájékoztatta portálunkat a közgyűjtemény. Az elismerést az veheti át, aki legalább tíz éve a múzeumban dolgozik, és szakmai munkájával hozzájárul az intézmény színvonalának emeléséhez. A díjat a munkatársak szavazzák meg.

Mozsár Eszter

Havasi Bálint, a Zalaegerszegi Múzeumok Igazgatóságának főigazgatója, Dömötör Andrea gyűjteménykezelő a Németh János keramikusművész alkotta plakettel és Dr. Kostyál László tudományos igazgató

Fotó: Göcseji Múzeum

A Göcseji Múzeum Napja az első állandó kiállítás megnyitásához – 1950. július 2. - kapcsolódik, s ebből az alkalomból néhány éve alapították az intézmény egykori igazgatójáról, Szentmihályi Imréről elnevezett díjat. Az elmúlt időszakban a múzeum munkatársai közül többen konferenciákon, studytourokon vettek részt, a tapasztalatokról, élményekről hallhattak a kollégák képes beszámolót még a díjátadás előtt. Simmer Lívia régész augusztusban Rómában járt egy nemzetközi régészkonferencián, Kostyál László tudományos igazgató Észak-Olaszországban és Svájcban töltött néhány napot, Szényi Krisztina kommunikációs munkatárs pedig májusban ötnapos törökországi kulturális studytouron vett részt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában