A Hunyadi utcát kerüljék az autósok

2 órája

Kosztolányi utca kétirányúsítása jól halad, ám csütörtökön útlezárás lesz - videó, galéria

Javában zajlik Zalaegerszeg legnagyobb infrastrukturális beruházása. A Kosztolányi utca kétirányúsítása projekt több helyszínén láthatóan sokat haladtak a kivitelezők az elmúlt hónapban. A részletekről Bali Zoltán alpolgármestert kérdeztük.

Mozsár Eszter

A Kosztolányi utca kétirányúsítása projekt során csütörtökön aszfaltozzák a Hunyadi utcát. Az autósok kerüljék el ezt a szakaszt

Fotó: Pezzetta Umberto

Ha nem muszáj erre közlekedni a reggeli és a délutáni csúcsforgalomban, akkor mindenki jobban teszi, ha elkerüli Zalaegerszegen a Kosztolányi utca kétirányúsítása projekt beruházás helyszíneit. Bali Zoltán alpolgármester azzal kezdte a tájékoztatást, hogy október 24-én, csütörtökön reggel 8 órától kötőréteg aszfaltozás miatt egész napra lezárják a Hunyadi utcát mindkét irányból, csupán a buszokat engedik majd át ezen a szakaszon.

Kosztolányi utca
Kosztolányi utca kétirányúsítása projekt során a kórház előtt új buszöböl épül
Fotó: Pezzetta Umberto

- Jelenleg is zajlik a páterdombi aluljáró átépítése, a munkálatokkal decemberben végeznek. Kérjük, hogy gyalogosan a Béke Liget felől közelítsék meg ezt a városrészt – mondta Bali Zoltán – Ugyancsak jó ütemben halad a református és az evangélikus templom között, a kórház főbejárata előtt a buszmegálló öböl kialakítása, a közművek kiváltása. Folyamatosan helyezik ki az új villanyoszlopokat is a Kosztolányi utcában. Ezzel egy időben telepítik az új lámparendszereket a szakemberek.

Az alpolgármester hozzátette, a beruházás déli részén, a Bajcsy-Zsilinszky úttól egészen a Zrínyi utcai postáig egy új csapadékcsatornát építenek, ami az Avas-árok felé fogja majd az esővizet elvezetni. A vasútállomás előtt és a Dobó Katalin utcában szegélyépítési munkákat végeznek a szakemberek.

A projekttel kapcsolatosan legutóbb a Hunyadi utca lezárásól írtunk. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában