A kanizsai egyetem is csatlakozott

2 órája

Kutatók éjszakája: a "mezítlábas" tanösvény titkai

Múlt pénteken a Pannon Egyetem Nagykanizsa Körforgásos Gazdaság Egyetemi Központban számos tudományosan érdekes állomáspont várta az érdeklődőket. Az országos Kutatók éjszakája programsorozathoz csatlakozva a "mezítlábas" tanösvény és a detektívek titkaira is fény derült végighaladva az állomásokon.

Korosa Titanilla

Gerencsérné dr. Berta Renáta, a Pannon Egyetem Nagykanizsa Körforgásos Gazdaság Egyetemi Központ megbízott főigazgatója a Kutatók éjszakája programmal kapcsolatban elmondta, hogy a kanizsai egyetem évek óta csatlakozik az országos rendezvényhez. 

Kutatók éjszakája
A Kutatók éjszakáján a kanizsai egyetemen zajló oktatásról is tájékozódhattak az érdeklődők
Fotó: PEN

 

Kutatók éjszakája - 13 állomás szolgálta a tudományágak megismerését

Hozzátette, a Kutatók éjszakája programmal céljuk, hogy intézményük tudományos területeit, mint az informatika, a gazdaságtudomány, a megújuló energia, a vízügy szakág, megmutathassák az érdeklődő közönségnek. 

Kutatók éjszakája
Az informatika iránt érdeklődők a robotikáról is szerezhettek ismeeteket a Kutatók éjszakáján
Fotó: PEN

E témák köré csoportosult a Kutatók éjszakája program 13 állomáspontja, ahol feladatokon keresztül, ezeket menetlevéllel végigjárva ismerhették meg a résztvevők az egyetemi szakokat, és találkoztak különféle érdekességekkel energiaforrásokról, informatikáról, állatvilágról és a turizmusról, hisz e terület világnapját pénteken ünnepelték. 

Kutatók éjszakája
Fotó: PEN

A fenntarthatóság is kiemelt szerepet kapott, az ehhez kapcsolódó feladat érdekes címet viselt: Ökopunktúra a „mezítlábas” tanösvényen.

Kutatók éjszakája
Fotó: PEN

Szép számú résztvevővel valósították meg a rendezvényt a PEN-en, nappali tagozatos diákok, nemzetközi hallgatók és érdeklődő családok csatlakoztak. Az évek során szerzett tapasztalatok pedig azt mutatják, hogy a városból és a környékről egyre többen választják az intézményt. 



 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában