Kizuhant a szállodai szobája erkélyéről

2 órája

Liam Payne halálhíre megdöbbentette a világot

Az egész zenei világ döbbenten fogadta a világhírű One Direction egykori énekese tragikus halálának hírét. A 31 éves Liam Payne szerdán zuhant ki egy szállodai hotelszoba erkélyéről, és a helyszínen meghalt. A tragédia Argentínában történt, ahol a világsztár vakációját töltötte.

Gyuricza Ferenc

Liam Payne a 2010-es évek egyik legsikeresebb popzenei formációja, az angol One Direction tagja volt. Az együttest mesterségesen hozták létre olyan énekesekből, akik egyéni versenyzőként indultak a brit X-Faktorban. Induláskor Payne mellett Harry Styles, Louis Tomlinson, Niall Horan és Zayn Malik alkotta még az ötfős csapatot.

Liam Payne
Liam Payne 2023-ban
Forrás: Internet

A One Direction sikere

A One Direction annak ellenére vált a modern popzene egyik legsikeresebb formációjává, hogy csak hat éven keresztül működött. Ezen időszak alatt azonban olyan eredményeket mutattak fel, amivel az összes vetélytársukat maguk mögé utasították. Milliós példányszámban elkelt albumok, listavezető dalok, díjak sokasága és telt házas koncertek, turnék jellemezték fennállásuk hat esztendejét. Ugyan friss adatok nem állnak rendelkezésünkre, de úgy tudjuk, lemezeikből 2020-ig 70 millió példányt adtak el. 2014-ben az év előadójának is őket választották.

A One Direction személyi ellentétek miatt bomlott fel. Az együttesből először Zayn Malik távozott még 2015-ben, majd egy évre rá Liam Payne is kilépett. Ezzel gyakorlatilag megszűnt a formáció, amelynek tagjai szólóban folytatták. Payne 2019-ben jelentette meg első önálló albumát, aminek folytatását 2024/2025-re ígérte.

Liam Payne halálának körülményei

A zenészek, filmszínészek és sportolók, valamint egyéb sztárok, celebek életével foglalkozó internetes amerikai bulvármagazin, a TMZ információi szerint Liam Payne és barátnője szeptember 30-én érkeztek meg Argentínába, hogy részt vegyenek az énekes egykori zenekari társa, Niall Horan koncertjén. A pár a CasaSur Palermo Hotelben szállt meg. Bár Liam barátnője október 14-én elutazott, Payne még Argentínában maradt.

Halálának körülményei egyelőre tisztázatlanok. Annyit tudni, hogy a harmadik emeleten található szobája erkélyéről zuhant le a hotel előterébe, nem sokkal azután, hogy a szállodából értesítették a rendőrséget egy agresszíven viselkedő férfi miatt. Azt nem tudni, hogy Payne miatt kértek-e rendőrségi segítséget, ám a TMZ arról ír, hogy szállodai alkalmazottak elmondása alapján az énekes már előtte is problémásan viselkedett, összetörte a laptopját, hangoskodott, a személyzet tagjainak kellett visszakísérniük őt a szobájába.

A helyi mentőszolgálat szóvivője, Alberto Crescenti szerint az énekes körülbelül 40 métert zuhant. Bár a mentősök néhány percen belül a helyszínre érkeztek, az életét már nem tudták megmenteni. Azt, hogy véletlen baleset történt-e vagy Payne szándékosan akart véget vetni az életének, egyelőre csak találgatni lehet. Más hírforrások szerint Payne alkoholos befolyásoltság alatt állt halála estéjén, illetve kábítószert is fogyasztott. Az elhunyt énekes rajongói a szálloda előtt gyűltek össze, ahol gyertyákat gyújtottak emlékére, és közösen One Direction-dalokat énekelnek.

Sosem jártak Magyarországon

A One Direction fennállása hat éve alatt több mint ötszáz koncertet adott, de Magyarországra sosem jutott el. Az egykori tagok közül ezidáig Harry Styles 2022 nyarán, Niall Horan a 2023-as Szigeten, Louis Tomlinson pedig két alkalommal, 2023 szeptemberében, illetve az idei Sziget fesztiválon lépett fel nálunk szólóban.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában