Idősekért Nagykanizsán ünnepi hét

4 órája

Mozdulj senior Kanizsa! - sorverseny és kosárra dobás időseknek

Az Idősekért Nagykanizsán ünnepi hét programja kedden a Mozdulj senior Kanizsa! című sportnappal folytatódott a Kanizsa Arénában. Sorversenyekkel és kosárra dobással az aktív mozgás fontosságára hívták fel a nyugdíjasok figyelmét.

Benedek Bálint

Az egyik sorversenyen Pásztori Jánosné (elöl) nagy lendülettel indul a következő feladat elvégzésére

Fotó: Szakony Attila

A sorversenyre nyolc csapat jelentkezett, míg kosárra dobásban 44 hölgy és 20 férfi mérte össze a tudását. Az eseményen az október 1-jén hivatalba lépett polgármester, Horváth Jácint köszöntötte a megjelent időseket tömörítő szervezetek képviselőit. Elmondta: örül annak, hogy az idősek mozognak, sportolnak, hiszen ez rendkívül fontos a fittség megőrzésében.

Példamutatásban élen járhatnak az idősek

– A szív világnapja kapcsán is gyakran hangsúlyozzuk, hogy a szív egészségének megőrzése kulcsfontosságú és ez a sportnapon szintén előtérbe kerül – folytatta. – Minél fiatalabb korban kezdenek el az emberek mozogni, annál egészségesebbek lehetnek a jövőben. Ezt az üzenetet kell átadniuk az időseknek a felnövekvő generáció tagjainak. S azzal, hogy most ők pályára lépnek, példát mutatnak abban, hogy soha nem késő elkezdeni. Van mit tenni még az egészséges életmód eléréséért, de tudatos odafigyeléssel elindulhatunk a jó úton.

Irodalmi délután a Medgyaszay Házban

A városvezető felhívta a figyelmet az ünnepi hét további programjaira is. Október 2-án (szerda) 16 órakor Színes orchideák címmel Kautzky Armand és Udvarhelyi Boglárka zenés, irodalmi műsort ad a Medgyaszay Házban.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában