Ünnep

2024.10.11. 11:00

Színpompás terményoltárral adnak hálát

Bálizs Zsuzsanna

Október elején a katolikus templomokban számos helyen találkozhatunk terményoltárokkal

Fotó: Bálizs Zsuzsa

Október elején a katolikus templomokban számos helyen találkozhatunk terményoltárokkal. Immár tíz esztendeje rendelte el a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia, hogy hivatalos ünnepként tekintsenek a hívek a hónap első vasárnapjára, amikor hálát adhatnak a Teremtőnek azokért a terményekért, melyeket a tavasz, nyár és ősz során érleltek a napsugarak. Furján Gellért Atya kezdeményezésére néhány éve a csácsbozsoki, botfai, bocföldei és csatári hívek is terményhálaadást tartanak a szentmiséken belül, a helyi képviselőtestületi tagok és segítőik pedig elkészítik az oltár előtt az éves termés színe-javát bemutató terménykiállítást.

A csácsbozsoki templomban ebben az esztendőben is Kéner Katalin és Komáromy Gézáné keze munkáját dicséri az a rendkívül kreatív és színpompás terménykiállítás    Fotó: Bálizs Zsuzsa

A csácsbozsoki templomban ebben az esztendőben is Kéner Katalin és Komáromy Gézáné keze munkáját dicséri az a rendkívül kreatív és színpompás terménykiállítás, melyet a helyi lakosok hozzájárulásával készítettek. A csodaszép terményoltár a héten szombat délelőttig tekinthető meg Csácsbozsokon.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában