A mama neve is rajta van

2 órája

Tabló a baki iskola 1960-1990 közt sportsikereket elért tanulóinak – fotógaléria

A baki Göcsej Kapuja Bak Általános Iskolában kedden délután avatták fel a földszinti folyosón azt a rendhagyó tablót, amely az 1960-1990 közt ebben az iskolában tanult diákok községi, megyei és országos sportsikereire emlékeztet. Az öltet a baki öregdiákoktól származik, akik a Zalai Hírlap sportrovatának archívumára támaszkodva állították össze a listát, ennek alapján készült el tabló.

Arany Horváth Zsuzsa

A keddi avatáson a baki iskola jelenlegi diákjai kedvükre böngészhették a neveket, hogy megtalálják köztük akár a nagyszüleik nevét. Erre biztatta őket Garamvölgyi György, az intézmény igazgatója, valamint a tabló készítői, köztük többek között Nagy János és Balogh József, Molnár Ervin. Nagy Jánosra várt a nevek azonosítása az előkészítő munkálatok egy esztendeje alatt, hiszen a szűkszavú híradásokban gyakran csak a vezetéknevek szerepeltek. 

Egykori baki diákok, akik szerepelnek a frissen felavatott, régi sporteredményeket bemutató tablón Fotó: Pezzetta Umberto

A tablóavatási iskolai találkozón többen részt vettek azon hajdani diákok közül is, akiknek a neve sportsikereiket dokumentálva olvasható a szerény dicsőségtáblán. A résztvevők valamennyien a folytatásra buzdítottak, Farkas Tamás polgármester is arról szólt, hogy a következő harminc esztendő különleges "jegyzőkönyvét" is érdemes elkészíteni. A tanulmányi eredményeik szerint kiválóan teljesítők listáját kicsit nehezebb lesz összeszedni, de ha sikerül, az a baki nemzedékek közti kapocs egyik fejezete lehet. Az elődök teljesítménye, annak ismerete kötelez és egyben inspirál, hangzott el a köszöntőkben. A  volt kiváló sportolók a tabló leleplezése után baráti beszélgetésen idézték fel az egykori versenyeket, a hangulatot, a hajdani sikerélmény felemelő érzését. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában