Mit érezhet a családi gondokból a gyerek?

3 órája

A Griff Bábszínház új bemutatója: Anna tükörképföldön

Mi történik a bábszínház falai között? Anna édesapja elveszti a munkáját, munkanélküli lesz. A gyerek a traumát átéli, de nem tudja megfogalmazni az érzéseit.

Arany Horváth Zsuzsa

Szolnok Ágnes, Szilinyi Arnold, Vári Vivien, hátul Horváth Máté Zsolt,  Siflis Anna, Oláh-Bebesi Bori. Fotó: Pezzetta Umberto

Ez az élethelyzet a kiindulópontja a zalaegerszegi Griff Bábszínház új darabjának, melyet október 12-én, szombaton öt órakor láthat először a közönség.

Az előadás több szempontból ősbemutató: a gyerekkönyveket jegyző Wéber Anikó azonos című regényét Vass Szandi adaptálta, rendezője a bábrendezői diplomáját 2022-ben szerzett Siflis Anna, aki először dolgozik együtt a Griff társulatával. (A fiatal rendező a vajdasági Szabadkáról érkezett, édesapja dokumentumfilm rendező. Siflis Annával készült interjúnkat később olvashatják.)

A darabról kedden délután sajtótájékoztatón szóltak az alkotók. A történet szerint Anna az apukájával történtek szerint szomorúságba esik, s átkerülve a titokzatos Tükörképföldre küzd a saját félelmeivel. Közben barátokra lel, akiktől megtanulja, a bátorság és a szeretet erősebb mint a félelem. Bartal Kiss Rita, a Griff Bábszínház vezetője lapunknak elmondta, a gyerekek sokszor nehezen küzdenek meg a családi gondokkal, nem is beszélnek róla. A művészet feladata, hogy  a problémameséken keresztül segítse ebben a folyamatban. Nem elszigetelt élethelyzetről van szó, bármelyik családban előfordulhat. Az Anna Tükörképföldön című előadást az iskolás korosztály számára játsszák. A bábmesében Horváth Máté Zsoltot, Szolnok Ágnest, Szilinyi Arnoldot, Vári Vivient láthatják a nézők, a dalszövegek Oláh-Bebesi Borinak, a látvány Maróthy Anna Zorkának és Radetzky Annának köszönhetők, a zeneszerző Vitus Eszter.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában