Ismét Nemezetek Ligája-meccsek a ZTE Arénában

2 órája

A fehérorosz válogatott már Egerszegen edz

Szombaton és kedden ismét válogatott labdarúgó-mérkőzést rendeznek a ZTE Arénában, de továbbra is nézők nélkül... A Nemzetek Ligájában (C divízió) szombaton Fehéroroszország Észak-Írországot fogadja 20.45-től, majd kedden ugyanitt Luxemburg lesz az újabb ellenfél.

Kerkai Attila

A ZTE Aréna mögötti pályán tart eligazítást csapatának Carlos Alós szövetségi kapitány

Fotó: BFF/Facebook

Mint korábbi írásainkban már beszámoltunk róla, a fehérorosz labdarúgó-válogatott az országát érintő UEFA-korlátozás miatt határain kívül kell, hogy megrendezze a Nemezetek Ligájában a hazai pályára kisorsolt mérkőzéseit. A belorusz csapat szeptember 5-én már bemutatkozott a ZTE Arénában, amikor a bolgár csapattal játszott. Most következik a második és rögtön azt követően a harmadik őszi találkozó. 

Szombaton tehát Fehéroroszország az észak-íreket fogadja Zalaegerszegen, a belarusz csapat pedig már megérkezett, hiszen az egy hónappal korábbihoz hasonlóan Hévízen verte fel főhadiszállását. Annyi különbség mégis van, hogy ezúttal nem Alsópáhokon edz a csapat, hanem ingázik Zalaegerszegre hiszen itt végzi a tréningeket a spanyol Carlos Alós szövetségi kapitány vezette együttes. 

Az pedig, hogy miként került éppen Zalaegerszegre a fehérorosz csapat és a Nemzetek Ligája, Sallói István, a ZTE FC sportigazgatója árulta el lapunknak. 

– Egyfajta referenciának is szántuk, hogy itt játszanak a fehéroroszok - válaszolta Sallói István kérdésünkre. - Korábban játszottak már Mezőkövesden is, és amikor hallottuk, hogy ismét helyszínt keresnek a mérkőzéseikhez, megállapodtunk velük. Szempont volt, hogy a közelben legyen repülőtér, nálunk Sármellék adott volt ehhez, hiszen különgéppel érkeznek a csapatok. Úgy gondoltuk, hogy klubunknak is jó tapasztalatszerzés, ha belekóstolunk abba, miként néz ki egy nemzetközi mérkőzés megrendezése. 

A fehérorosz válogatott gyakorlatilag kibérelte a pályákat, a meccsre pedig a stadiont. A rendezői gárdát a ZTE FC biztosítja, de minden más szervezési teendő a fehéroroszoké. És ahogy az első mérkőzésen, úgy a szombatin, valamint a keddin sem lesznek nézők, ugyanis a megállapodás szerint  zárt kapuk mögött rendezik  ezt a két összecsapást is.  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában