A baki asszonyok sétája is a mellrák elleni küzdelemre való felhívás része

2 órája

Rózsaszín október

Október hónap évek óta a mellrák elleni küzdelem hónapja. A kampány célja a figyelemfelhívás, a megelőzés fontossága, a tudatosság erősítése és a közösség építése.

Arany Horváth Zsuzsa

A baki asszonyok a faluház elől indultak több kilométeres sétájukra

Fotó: Mátyás Anikó

Az országos programhoz csatlakozva az idén október 6-án már 12. alkalommal szervezte meg a mellrák elleni sétát a Baki Asszonyok Faluvédő Egyesülete, tájékoztatta lapunkat a szervezők nevében  Merthné Egyed Mária védőnő.

Lehet tenni a mellrák ellen

A rózsaszín szalagok feltűzését követően, vasárnap a Faluháztól indult el a több kilométeres sétára a lelkes csapat. A község utcáiról lekanyarodva a Baki tavat is érintették, majd a gyönyörű környezetben tett pihenő után indultak vissza a községbe. A hosszú, de jóleső séta a Baki Asszonyok Faluvédő Egyesületének klubhelyiségénél ért véget, ahol szívélyes vendéglátással fogadták a sétán résztvevőket. A délután során a Zala Vármegyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztály munkatársai Antiné Tóth Szilvia és Szabó Erzsébet Nikoletta tartottak előadást, a daganatos betegségek megelőzéséről, az emlő önvizsgálatának jelentőségéről, valamint a szűréseken való részvétel fontosságáról. A napot jó hangulatú beszélgetéssel és közös vacsorával zárták.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában