Üvegvisszaváltás figyelmesen

2 órája

REpont: olvassuk el, mi áll a bolti utalványon!

Már Mol-kutakon is vissza lehet váltani betétdíjas palackokat, de Zalában egyelőre nincs rá lehetőség. Fontos tudnivaló is napvilágot látott nemrég a REpont rendszerrel kapcsolatban arról, hogy hol lehet levásárolni a csomagolások árát.

Szabó Judit

A REponton kapott utalványon feltüntetik, hogy pontosan hol lehet levásárolni a betétdíjat

Fotó: MW

Felméri az igényeket a MOHU, hogy a benzinkutakon is létesítsen-e REpontokat, tudta meg a cég közlése alapján a Pénzcentrum. Már van az országban tíz olyan töltőállomás, ahová telepítettek automatákat, de Zalában pillanatnyilag nincs egy sem, így továbbra is az üzleteknél lévő REpontokat használhatjuk.

A napokban a sajtóban arról is cikkeztek, hogy nem minden üzletlánc engedi meg, hogy a hálózatához tartozó más boltokban vásároljuk le a palackokért, üvegekért kapott utalványt. Az Aldi, a CBA és az Auchan csak a visszaváltás helyén lévő üzletében fogadja el az utalványt. 

Növekszik egyébként azok száma, akik a bankszámlájukra kérik a betétdíj összegét. Október elején a MOHU közlése szerint a palackokat visszaváltók 10-15 százaléka élt ezzel a lehetőséggel. Ehhez okostelefon szükséges, és le kell tölteni az applikációt a MOHU oldaláról.

A bolti utalványokkal kapcsolatos tapasztalat, hogy nem lehet csak részben levásárolni, a teljes összeget le kell. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában