Aszfaltoztak a csomópontban

2 órája

Útlezárás: komoly fennakadást okozott a közlekedésben

A héten a Kisfaludy és az Ady utca kereszteződésben folyó aszfaltozás nehezítette meg a közlekedők életét Zalaegerszegen. Jó hír, hogy útlezárást csütörtök reggelre teljesen feloldották.

Antal Lívia

Útlezárás mellett kedden még nagy erőkkel dolgoztak a Kisfaludy utca és Ady utca kereszteződésének aszfaltozásán

Fotó: Pezzetta Umberto

A Kisfaludy utca Kossuth utca és Mártírok útja közötti szakaszának felújítása Zalaegerszeg önkormányzata és az E.ON Hungária Csoport beruházásában valósult meg. A Kisfaludy és az Ady utca csomópontja volt a munkálatok utolsó helyszíne, ahol kedden még nagy erőkkel dolgoztak a szakemberek. Az útlezárás miatt a csomópontot a Petőfi utca, az Eötvös utca, valamint a Mártírok útja felől nem lehetett megközelíteni, ami jelentősen megnehezítette a közlekedést a belváros ezen részén. A Kisfaludy és Ady utca kereszteződésében kedden befejezték az aszfaltozást, és még aznap megnyitották a közlekedők előtt. A Mártírok útja felőli körforgalomtól az Ady utca irányába csütörtökre oldották fel az útlezárást.

útlezárás
Csütörtökre a Kisfaludy utca Ady utca és Mártírok útja közötti szakaszán is feloldották az útlezárást
Fotó: Antal Lívia

A Kisfaludy utca felújítása közmű-rekonstrukciókkal, útlezárás mellett 

A Kisfaludy utca felújítása július elsején indult a Kossuth és az Ady utca közötti szakaszon, ez a munka is útlezárással és forgalomeltereléssel járt. A kivitelezés során előbb a szennyvízvezetéket, majd az ivóvízhálózatot cserélték újra. Július közepén kezdte meg az E.ON a Kisfaludy utca Mártírok útja és Ady utca közötti szakaszán a gázhálózat rekonstrukcióját szintén útlezárás mellett, amellyel tanévkezdésre elkészültek. A gázszolgáltató a Kisfaludy utca Kossuth és Ady utca közti szakaszán folytatta a munkát, amit nemrég fejezett be. Az önkormányzat utolsó mozzanatként leaszfaltoztatta ezt a szakaszt az Ady utcai közlekedési csomóponttal együtt, ezzel lezárult a Kisfaludy utca érintett szakaszának teljes rekonstrukciója.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában