Zenés műsor, szórakozás

2 órája

Idősek világnapja: köszöntötték a szépkorúakat Csömödérben

Hosszú évek óta hagyomány már Csömödérben, hogy októberben ünnepséget szerveznek a falu szépkorú lakóinak. Az idősek világnapja alkalmával idén is köszöntötték s vendégül látták a településen élő 62 év felettieket.

Korosa Titanilla

A csesztregi dalkör műsora is sikert aratott az idősek világnapjához kapcsolódó ünnepségen

Fotó: Korosa Titanilla

Az idősek világnapja minden évben alkalmat ad arra, hogy a település önkormányzata külön is kifejezze háláját, tiszteletét, megbecsülését és szeretetét a szépkorúak iránt. 

idősek világnapja
Az idősek világnapja alkalmából tartott ünnepségen a helyi nyugdíjasklub színjátszói is szórakoztatták a közönséget
Fotó: Korosa Titanilla

Idősek világnapja - elengedhetetlen a generációk közötti párbeszéd

Az idősek napján Tomposné Gyuricza Judit polgármester köszöntötte a 62 év felettieket s a generációk közötti párbeszédről, és annak jelentőségéről szólt. Mint mondta: az elmúlt évtizedek alatt sokat változott körülöttünk a világ. A társadalmi megbecsülés, az idősek támogatása, és a generációk közötti párbeszéd azonban minden korban elengedhetetlen. Eltávolodtak egymástól a generációk, és ezért az eltávolodásért nem okolhatjuk csak és kizárólag a változó világot. Az eltávolodást nem tekinthetjük törvényszerűnek és nem tekinthetjük a technikai fejlődés elkerülhetetlen következményének sem. Az okokat magunkban kell keresni. De nemcsak az okok, hanem a megoldások is bennünk rejtőznek. Fontos, hogy tegyünk azért, hogy erősebbé váljanak a családi, baráti kötelékek, hangzott el.

idősek világnapja
Fotó: Korosa Titanilla

Ezután Németh Csaba plébános köszöntötte az időseket, majd a Csesztregi Pávakör, a csesztregi Korhatártalanok Klubja énekkara és helyi Cserta-menti Nyugdíjas Klub színjátszó csoportja lépett fel a műsorban.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában