Népszerűsíti a kulturális sokszínűséget

2024.06.19. 08:00

Nemzetközi tánc- és művészeti fesztivál Zalaegerszegen – videó

Első alkalommal rendeztek az elmúlt napokban nemzetközi tánc- és művészeti fesztivált Zalaegerszegen I. International Dance and Arts Festival elnevezéssel.

Arany Horváth Zsuzsa

Indiából érkezett táncosok

Fotó: Pezzetta Umberto

A táncünnepen Magyarország mellett öt ország együttesei képviseltették magukat.  Thaiföld, Dél-Korea, Lengyelország, India és Indonézia táncait láthatták a zalaiak péntektől keddig Zalaegerszegen, három helyszínen, a Keresztury Dezső Városi Művelődési Központban, az Art Moziban, illetve a Gébárti-tónál. 

 

A táncfesztivál célja volt, hogy népszerűsítse a kulturális sokszínűséget. Az egyesületek vezetői kisfilmeken és prezentációkon keresztül ismertették munkásságukat, és saját országuk hagyományait, jellegzetességeit is bemutatták. A nemzetközi fesztivál gálaműsorát kedden 17 órakor az Art Moziban tartották, ahol Vigh László országgyűlési képviselő a szervezést dicsérte, mely az országosan is szenzációsnak számító, egyedülálló programot Zalaegerszegre hozta. A képviselő a fesztivál kezdetétől figyelemmel kísérte a fontos kulturális értékeket felmutató rendezvényt, elismerően szólt arról, hogy minden nemzetnek megvan a maga különleges művészeti hagyománya, amit őrizni kötelesség.  Gecse Péter a házigazda város alpolgármestere a kulturális sokszínűséget és az emberi kapcsolatokat mélyítő, személyessé tevő kultúrák találkozását méltatta, remélve, hogy folytatása is lesz az Albatrosz Tánc Sport Egyesület precíz szervezésében megvalósult fesztiválnak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában