Évadzáró

2024.06.13. 19:30

Sikeres előadások sora áll mögöttük

Rekordnézettséget ért el a Griff Bábszínház az elmúlt évadban, amelynek lezáró, összegző társulati ülését csütörtökön tartották meg.

Arany Gábor

Vári Vivien, Kassay Márton és Szolnok Ágnes

Fotó: Pezzetta Umberto

Szücs István igazgató összefoglalójában  kiemelte, eddig 274 előadás és 33 805 néző került be a statisztikába, de a számok a következő napokban még nőhetnek, és ezzel az elmúlt négy év legjobb eredményét érték el. A siker annak is köszönhető, hogy rendkívül változatos repertoárt kínáltak a nézőknek. Ennek jellemzésére említette meg, hogy volt egyszemélyes, kétszereplős előadás, és olyan, amelyikben a társulat összes tagja szerepelt. Az előadásokról szólva elsőként a Volt egyszer egy kertet említette meg, kiemelve Stekbauer-Hanzi Réka és Szilinyi Arnold játékosságát. Az Autós mese Matola Norbert olyan egyszemélyes show-jaként is leírható, amiben folyamatos kapcsolatot épített ki a közönséggel, mondta. Úgy látja, a legsikeresebb darabként is kiemelhető a Misi Mókus kalandjai, hiszen 58 alkalommal került színre. Tersánszky Józsi Jenő örök életű műve gyermeknek, felnőttnek egyaránt kínált szórakozást, tette hozzá.

Az évad második felében A kis boszorkány aratott sikert, a társulat megcsillantotta sokoldalúságát: mindenki játszott, zenélt. Jó humorú előadás kerekedett belőle, ezt visszaigazolta a közönség reakciója. Kiemelhető még az Állatságok, avagy ilyenek az állatok?. Ebben szöveg nélkül, csak zenei aláfestéssel, mozgással játszottak a színészek a díszletek, fények teremtette varázslatos világban.

Szücs István szólt arról is, hogy a következő évadra a felkészülés augusztus 22-én kezdődik a Griffben.

A társulati ülésen igazgatói elismerésben részesült a két  legfoglalkoztatottabb művész, Szolnok Ágnes és Vári Vivien,  ugyanis ők a 274 előadásból 190-nél több alkalommal játszottak. Idén alapították meg a Kenguru díjat, amivel a kiugró teljesítményt, a művészi fejlődést kívánják elismerni, ezt Kassay Márton érdemelte ki. A díjazott érdeklődésünkre elmondta, prózai színészként  szerzett diplomát, két éve a társulat tagja, úgy érzi, kezdi megtalálni a helyét. A feladatai sorából A mindent  látó királylányt említette elsőként, ebben Aladárt keltette életre. A kis boszorkányban pedig két szerepet is alakított, és emellett gitárral szolgáltatta az előadáshoz a zenei alapot. Az összetett feladat először megrettentette, mondta, de az elismerés jelzi, sikerrel oldotta meg.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában