Zalai kocka

2024.07.20. 12:30

After Life: mosolyra és könnyekre fakaszt

Ricky Gervais neve sokak számára egyet jelent a szarkasztikus humorral és a keserédes drámával. A Netflixen futó „After Life” című sorozata sem kivétel. Egyszerre szívszorító és humoros történet egy férfiról, aki a felesége halála után próbálja megtalálni az élet értelmét.

Zaol.hu

A sorozat borítója

Fotó: Nyári Gábor

Az After Life egy olyan sorozat, amely a gyászról, a mentális betegségekről és az újrakezdésről szól. Tony (Ricky Gervais), a kisvárosi újságíró, próbálja feldolgozni szeretett felesége, Lisa elvesztését. A sorozat egyszerre vicces és mélyen megindító, ahogy Tony küzdelmeit és kisvárosi életét követjük végig.

Jelenet a sorozatból
Forrás: Youtube

A sorozat adatai és közönségfogadtatás

Az After Life 2019. március 8-án jelent meg a Netflixen, és azóta három évadot élt meg, az utolsó évad 2022. január 14-én jelent meg. A sorozat azonnal nagy népszerűségnek örvendett, a közönség és a kritikusok is elismeréssel fogadták Ricky Gervais teljesítményét és a sorozat színvonalát.


Depresszió és gyász

A sorozat különlegessége abban rejlik, ahogyan a mentális betegségeket és a gyász feldolgozását ábrázolja. Tony karaktere tökéletesen ábrázolja, hogy a depresszió milyen mélyre tud húzni egy embert. A felesége halála után az életvidám Tony-ból, egy magának való, mogorva alak válik. Lelki állapotát pedig "szuper erőként" fogja fel, ami nála annyit tesz, hogy azt tehet, amit csak akar, ám ha túl lép egy határt, akkor bármikor eldobhatja a saját életét. Ez a mechanizmus ugyan átmenetileg megvédi őt a fájdalomtól, de hosszú távon elzárja őt azoktól, akik valóban segíteni akarnának neki.
 

A humor és a dráma egyensúlya

Ricky Gervais sajátos humora és színészi játéka teszi a sorozatot igazán különlegessé. A humor nem csupán a sorozat szórakoztató elemét adja, hanem egyben eszköz is, amely segít a nehéz témák feldolgozásában. A keserédes pillanatok, amelyek Tony és a többi szereplő kapcsolatából bontakozik ki, mélyebb értelmet nyernek a humor által.
 

Végezetül

A sorozat kiváló példa arra, hogyan lehet a mentális betegségeket és a gyászt hitelesen és diszkréten ábrázolni egy televíziós sorozatban. Ám az After Life nem csak egy sorozat, hanem akár egy felemelő példa is lehet azok számára, akik hasonló nehézségekkel küzdenek az életben. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában