Dalköltők hoznak kincseket az Őrségbe

2024.08.13. 11:02

Hétrétország: a magyar nyelvet szívvel értők és éneklők találkoznak Őriszentpéteren

A dalköltészetet hirdeti Hétrétország az idei esztendőben. Az immár 23. őrségi eseménysorozat augusztus 20-ig minden napra kínál különleges zenei csemegéket.

Szalay Balázs

Vecsei H. Miklós és a QJÚB csapata

Forrás: Hétrétország

– Őriszentpéteren ezekben a napokban megnövekszik a dalsűrűség – mondja Sülyi Péter, a programokért felelős Őri Alapítvány kuratóriumának elnöke. – Dalköltők jönnek sorban és tárják elénk kincseiket. A műfajt Hétrétország egyik állandó fellépője, Kollár-Klemencz László próbálja meghonosítani hazánkban. A dalköltészet valahol az irodalom és a könnyűzene között helyezkedik el. Az Őrségbe a stílust művelő legjobb alkotókat hívtuk meg, akik minden este bemutatnak valamilyen érdekességet a látogatóknak.

Forrás: Hétrétország

Zongorahangverseny és dupla koncert

Hétrétország keddi kínálatában találjuk Szőcs Henrik zongoraművész előadását, ami a Megtisztulás Útja címet kapta. Az este folyamán dupla koncerten mutatkoznak be az Őrség dalköltő vendégei. Vecsei H. Miklós és a QJÚB 19 órától lép fel a Pajtaszínházban, majd 21 órától Kiss László és zenésztársai a régi Európa Kiadó repertoárjából válogatnak. A program vendége Vig Mihály lesz.

Kevesebb külcsín, műfaji sokszínűség

– A kis tömeg a megcélzott közegünk – hangsúlyozza Sülyi Péter, aki szerint a rengeteg érdeklődőt vonzó programok helyett az Őrségben érdemes továbbra is inkább az intimebb hangulatú rendezvényekre fókuszálni. – Túl sok embert nem akarunk elérni, igyekszünk minden esetben a produkció jellegéhez alkalmazkodva az optimális számú közönséget megcélozni – fogalmaz a fesztiváligazgató.

Hétrétország augusztus 20-ig csábítja kulturális eseményekkel és nyitott portákkal a látogatókat az Őrségbe.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában