Fülemüle Electronic Music Event

2024.09.01. 12:00

Az elektronikus stílus szigete Nagykanizsán

Megtöltötték a bulizók szombaton a Plakátház Kultúrkocsma és Terasz udvarát a negyedik Fülemüle Electronic Music Event elnevezésű elektronikus zenei programon.

Benedek Bálint

Arkadius (balról) és Numbred a lemezjátszók mögött a Plakátház udvarán rendezett elektronikus zenei programon

A rendezvényt a Kultúrával a Fiatalokért Egyesület álmodta meg az épületekkel körbezárt mediterrán hangulatot árasztó udvarra. A szervezet elnöke, Szolvik Szabolcs örült annak, hogy a kora délutáni idősávban több család hozta el a gyermekét, s amíg ők kézműves foglalkozáson vettek részt, addig a szüleik a nyugágyból hallgathatták a zenét.

– Ezúttal az elektronikus zene szerelmeseire koncentráltunk, hiszen a Nagykanizsán és környékén élő rajongóknak jelenleg nincs lehetőségük ilyen kikapcsolódási alternatívát választani – folytatta. – Jó érzés körülnézni és látni, hogy a stílus rajongói újra találkoznak, beszélgetnek, s közben olyan előadók állnak a lemezjátszók mögött, akiket akár az internetes közösségi oldalakon keresztül is követnek.

Ottjártunkkor épp az angol Martin "Arkadius" pörgette a lemezeket, aki több mint 20 évet töltött Indiában a Goa Trance stílust követve, de amióta hazatért Európába, a Deep és az Organic House vonalon mozog. Őt épp a nagykanizsai származású Csőgör Dániel "Numbred" váltotta a lemezjátszóknál.

A kanizsai látogatók kifejezetten élvezték az élményt, zenét, a vizuális effektusokkal színesített megjelenést. Sokaktól hallottuk, hogy olyan érzés az udvarban szórakozni, mintha egy külön kis szigeten lennének. A szervezőket dicsérve pedig kiemelték: fesztiválhangulatot varázsoltak a város szívébe, ráadásul olyan lemezlovasokkal, akik a stílus kiemelkedő alakjai.

Egyikük, Tollár Sára több helyről, többek között a zaol.hu portálról értesült arról, hogy megszervezik ezt az összejövetelt. Szerinte szükség van arra, hogy bizonyos időközönként, akár gyakrabban is szórakozhassanak a stílus rajongói is. A fiatal hölgy kifejezetten Peter Makto miatt érkezett, aki a legjobb deep house, house, melodikus house és techno dallamokat játssza.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában