Tizenegy kilométer

2022.05.09. 13:00

Kihívást jelentett az újudvari toronyfutás

Toronyfutás címmel szervezett futóversenyt szombaton az AK-Aranykor Egyesület. A főleg amatőr futókból álló társaság a sportpályáról rajtolva tizenegy kilométert teljesített.

Benedek Bálint

A rajt pillanata, a kihívást a szintkülönbség jelentette sokaknak

Forrás: Gergely Szilárd / Zalai Hírlap

A szervező egyesület tagja, Lukács Tamás elmondta: az első toronyfutást még tavaly, a járvány alatt szervezték meg, s az akkori sikeren felbuzdulva most újra megtartották. Az indulók a sportpályától a TV-toronyhoz futottak fel, majd onnan visszatérve szakíthatták át a képzeletbeli célszalagot. A futók annyira rajonganak a sportágukért, hogy őket az esős körülmények sem tántorították el a nevezéstől. Ezúttal 24 amatőr sportoló vágott neki a 11 kilométeres távnak, mely első hallásra nem hangzik soknak, ám a szintkülönbség leküzdése miatt mégis nagy kihívást jelentett. 

Eredmények, kanizsai dobogósok. Férfiak: 1. Kepe József, 2. Fehér László, 3. Dukai Tamás. Nők: 1. Dara Hajnalka, 2. Balassa Adrienn, 3. Réti Gabriella.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában