NB III.: az FC Nagykanizsa nyert, a ZTE FC II. kikapott

2023.08.19. 20:20

A győzelem után gratuláció és kritika is érkezett a lelátóról...

Kerkai Attila

János Norbert (23) két gólpasszt jegyzett az FC Nagykanizsa csapatában Fotó: Szakony Attila

A labdarúgó NB III.  valamennyi találkozóját  szombaton rendezték, így a két zalai együttes  is ekkor lépett pályára. Az FC nNgykamnizsa  hazai pályán nyert, míg a ZTE FC II. idegenben kapott ki csoportja egyik legjobb csapatától a visszajátsszók ellenére is.  

NB III. Délnyugati csoport:

FC Nagykanizsa - Mohácsi TE 1888 2-0 (1-0)

Nagykanizsa, 300 néző. Jv.: Szalai. FC Nagykanizsa: Kálovits - Szabó P., Bence Sz., Kovalovszki, Varga D. (Szanyi, 61.) - Szökrönyös D., Pintér, Godzsajev - János N. (Szinay, 61.), Fehér B. (Sági, 46.), Lőrincz B. (Horváth K., 85.). Megbízott edző: Bene Gábor. Gólszerzők: Lőrincz B. (11.), Sági (47.).

Kiállítva Vég (26. - Mohács).

A kanizsai csapatban voltak hiányzók, hiszen a héten edzésen összefejelt Kalafat Álmos és Szilágyi Adrián, akikhez mentőt kellett hívni és összevarrni a fejbőrüket. Az esélyesebb Nagykanizsa határozottan kezdett és már a 11. percben vezetett, hiszen János N. beadása után Lőrincz Bence érkezett a labdára, aki csukafejessel 13 méterről továbbított a kapuba. A tavalyi NB III-as gólkirály, a múlt héten a Dunaújváros ellen mesterhármast elérő támadó tehát folytatta a gólgyártást. Még az első félidőben tíz főre fogyatkozott a vendégcsapat, több gól viszont nem esett. A második félidő elején aztán János N. átadása után a csereként beállt Sági Marcell középről két gólra növelte az előnyt. A mérkőzés eldőlt, a kérdés csak az maradt, hogy ez marad.-e a végeredmény, de végül igen. Az eltiltását ezen a találkozón letöltő Gombos Zsolt vezetőedző a győzelem ellenére kritikát is megfogalmazott.

Gombos Zsolt: - A kötelező győzelmet hoztuk, de véleményem szerint szerény teljesítményt nyújtottunk. A csapatnak gratulálok a három pont megszerzéséhez, de a találkozó a lelátóról nézve a legjobb pillanat az volt, amikor a játékvezető lefújta a mérkőzést... NB III. Északnyugati csoport: Veszprém - ZTE FC II. 2-1 (0-1)Pápa, 100 néző. Jv.: Horváth M. ZTE FC II.: Sinkó M. – Bodrogi, Kozári (Lengyel, 92.), Csóka Dá. - Király, Bedi, Soltész (Balabás, 92.) Deme - Milovanovikj (Györe, 74.), Klausz (Mulasics, 46.), Balotelli (Varga L., 61.). Vezetőedző: Koller Zoltán. Gólszerzők: Bartusz (77. - 11-esből), Tömösvái (89.), illetve ( Klausz (42.).

Erős kerettel készülhetett a ZTE FC II., hiszen az első csapat már pénteken lejátszotta bajnoki találkozóját az DVTK ellen, és keret több tagja sem kapott azon a találkozón meccsterhelést. Így aztán Koller Zoltán vezetőedző pályára küldhette Bedi Bencét, Klausz Milánt, Soltész Istvánt, Daniel Milovanovikj-ot, és Csóka Dánielt is, akik azért komoly erősítést jelentettek erre a találkozóra. Az ellenfél ugyanis a csoport egyik bajnokesélyes együttese volt és a zalaiak az első félidő zárása előtt Klausz révén vezetést szereztek. A második játékrészben irányította a játékot a házigazda, amely előbb egyenlített, majd nem sokkal a lefújás előtt a győztes gólt is megszerezte.

Koller Zoltán: - A Veszprém amellett, hogy a csoport favoritja, tovább erősödött . Mindenképpen sokat számított hogy kaptunk visszajátszókat, de a cserék után a Veszprém dominált. Szoros mérkőzés volt, a végén a házigazda belőtte a győztes találatot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában