Sport

2023.11.27. 14:36

Három győzelemmel kezdett a női asztalitenisz NB I-ben a Kanizsa Sörgyár SE

Elkezdődött a női asztalitenisz NB I új sorozata. A lebonyolítás némileg változott, a Kanizsa Sörgyár SE második csapata viszont három győzelemmel nyitott, s így a tabella élén áll.

Varga Andor

A kanizsai női csapat tagjai: Végh Zsuzsanna, Gvozdenovic Katarina, Kele Virág, Deák Regina, Miháczi Alexandra, Szlávecz Annabella és Kovács Melánia Fotó: KSSE

A dél-zalai együttesben Végh Zsuzsanna és Gvozdenovic Katarina a két húzóember, mellettük van egy felnőtt visszatérő, Kovács Melánia, aki egyetemi tanulmányai után kezdi újra a sportot. Majd fiatalok következnek: az újonc Deák Regina és Szlávecz Annabella, valamint a serdülő korú Kele Virág és Miháczi Alexandra juthat még szóhoz a mérkőzéseken.

Tavaly a második vonalnak számító NB I-ben 8-8 csapat szerepelt a Nyugati és a Keleti csoportban, ám a mezőnyt idén négy részre bontották, 4-4 együttessel. A dél-zalaiak a Délnyugati mezőnyben kaptak helyet és az őszi három fordulót Mohácson játszották le.

Mohácsi TE–Kanizsa Sörgyár SE II. 4:6.

A zalai győztesek: Végh 3, Gvozdenovic 2, és a Végh-Gvozdenovic páros.

Komlói Bányász–KSSE II. 4:6

Gy.: Gvozdenovic 3, Végh 2, Végh-Gvozdenovic.

KSSE II.–Fastron AC Tolna 7:3

Gy.: Gvozdenovic 3, Végh 2, Deák, Végh-Gvozdenovic.

– Jobban örültünk volna, ha marad a tavalyi lebonyolítás, mert több mérkőzéssel a fiataloknak nagyobb lehetőségük nyílt volna a fejlődésre – mondta a kanizsai csapatvezető, Jakabfi Imre. – De így sem vagyunk elégedetlenek, hiszen három szép győzelemmel teljesítettük az őszt. Azon leszünk, hogy a folytatásban az utánpótlás korú csapattagoknak a lehető legnagyobb játéklehetőség jusson.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában