Kálmán Bálint Plzenben is remekelt

2024.07.17. 15:11

Egyre közelebb a perui világbajnokság

A sportlövészeknél is zajlik az "élet", hiszen hiába az olimpia közeledte, sorra rendezik a versenyeket. A ZTE SKK tagjai is kivették ezekből a részüket itthon és külföldön is.

Kerkai Attila

Kálmán Bálint (jobbról) a dobogósok társaságában

Fotó: ZH

Kezdjük előbb a hazai viadallal, a III. Masped Kupával, amit a fővárosban, a Fehér úti lőtéren rendeztek meg. Németh Ferenc, a ZTE SKK rutinos lövője  a 25 méteres  központi gyújtású versenyszámban villantotta meg ismét  tapasztalatát, amelyben harmadik helyezést ért el, így bronzéremmel tér haza 506 kört lőve.  Ugyancsak a III. Masped Kupán állt lőállásba Benedek Ágnes. A zalaiak fiatal versenyzője az 50 m puska 3x20 felnőtt női kategóriában  szerepelt és Benedek Ágnes 6. helyen végzett. Az alapversenyen 570,  a döntőben végül pedig 409.9 pontot szerzett. A mostani viadal a vb-válogatók egyike is volt, mindenesetre Benedek Ágnes pontokat szerzett. 

És akkor a külföldi viadal, ahol Kálmán Bálint, a ZTE SKK junior Európa-bajnok puskása szerepelt.  A 32. Plzeň Olimpiai Reménységek Versenyéről van szó, és az egerszegiek kiválósága  egy bronz és egy aranyéremmel tért haza. Mindez nagyon biztató és Kálmán Bálint egy lépéssel közelebb  került az októberben Peruban rendezendő junior világbajnoksághoz is.   Kálmán Bálint a légpuskás alapversenyen 625 körrel (mindösszesen 1,4 tized körrel lemaradva az első helyről) az 5. helyen került a nyolcas döntőbe, melyben  szoros küzdelemben végül a  harmadik helyet szerezte meg. Az alapversenyen elért eredményével a ZTE SKK versenyzője jelenleg az első helyen áll a hazai kvalifikációs ranglistán. Szintén ebben a versenyszámban, azonban a magyar  válogatott csapattal - Török Ferenccel és Dénes Andrással -  aranyérmet szereztek.

Németh Ferenc (jobbról) harmadikként végzett a III. Masped Kupán
Fotó: ZTE SKK

Kálmán Bálint  pozitívan értékelte a mostani viadalt, hiszen  látja magában az előrelépést és egy nívós viadalon vehetett részt. 

 - A plzeni verseny nagyszerű felkészülési lehetőség az utánpótlás számára, mindemellett kiváló alkalom,  hogy az európai utánpótlás legjobbjai összemérjék tudásukat a világbajnokság előtti felkészülési időszakban -  nyilatkozta a tehetséges versenyző. -  Ezért örülök, hogy én is ott lehettem. Az 50 m-es verseny számokkal kapcsolatban pozitív vagyok  annak ellenére,  hogy nem sikerültek túl jól, hiszen ezekre csak nem régóta tudok megfelelően felkészülni. Ehhez képest elég gyorsan fejlődök, de természetesen még rengeteg munka áll előttem, hogy a megcélzott szintű eredményeket tudjam nyújtani. Az utóbbi hetekben amúgy is  a tízméteres számokra való felkészülésen volt a hangsúly hiszen egy technikai probléma miatt az elmúlt időszakban nem sikerültek túl jól a versenyek.  Viszont a módosításokat lassan sikerül megszoknom és kezdek visszatérni arra a szintre, ami megszokott tőlem.  A csehországi verseny volt az utolsó a  három világbajnoki válogató közül, az élen állok, ez pedig tejes mértékben biztató.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában