Rajt az NB III.-ban vasárnap, Siófokon

2024.07.27. 09:30

Mindjárt rangadóval nyit az FC Nagykanizsa

Nagy változásokat hozott ez a nyár a kanizsai NB III.-as labdarúgócsapat életében, ahol új az edző és a keret is csaknem kicserélődött. Az FC Nagykanizsa együttese vasárnap (19.00) a legutóbb még NB II.-es Siófok vendégeként kezdi meg az NB III. Délnyugati csoportjában a 2024-2025. évi bajnokságot.

Kerkai Attila

A minap megtartott szurkolói ankéton válaszol a kérdésekre Gabala Krisztián, a csapat új vezetőedzője

Fotó: kanizsamediahaz.hu

A legutóbbi szezonban  ugyanebben a csoportban  harmadikként végzett FC Nagykanizsa  együttesénél nagy változások történtek, hiszen távozott Gombos Zsolt edző, akinek a helyét Gabala Krisztián vette át. A keretben is jelentős változások történtek, s ahogy a csapat minapi szurkolói ankétján is elhangzott, 12 távozó mellett 11 új játékos érkezett.  A felkészülés alatt nem sok hírt adott ki a klub, ami félig-meddig tudatos  volt. A szezon megkezdése előtt  Gabala Krisztiánt kérdeztük.  

- Új edzőként érkezett az FC Nagykanizsához és új csapat épült a  nyáron. Mennyire van kész, mennyire lehet kész ez az együttes már? - kérdeztük Gabala Krisztiánt, aki NB I.-es játékosként a Bp. Honvéd és a Haladás  színeiben is futballozott, edzőként pedig a Csepel, a BVSC, a Hatvan, a Budaörs és a Szentlőrinc csapatát irányította.   

- Ha onnan közelítem meg a választ, hogy még a tegnapi nap folyamán is csatlakozott új játékos a csapathoz, akkor azt kell hogy mondjam, sehol sem tartunk... - válaszolta a szakvezető. -  Szerencsére a tavalyi csapat gerince megmaradt, így az alapok jók voltak, de több mint tíz játékos beépítése időbe telik, így még igazán nagyon az elején járunk a csapatépítésnek. 
- A keret nagyban kicserélődött. Kik érkeztek eddig a csapathoz, és hány játékos érkezése várható  még?

- A keretet körültekintően, a céloknak megfelelően próbáltuk megerősíteni. Két kapust is igazoltunk, Verpecz  István Szombathelyről, míg Mészáros Dávid Putnokról került hozzánk. A védelembe Lakatos, Baranyai Dávid, Ekker Milán  érkezett. Talán a középpályán lesz a legnagyobb harc a kezdőbe kerülésért, mert Szabó Balázs Barcikáról, Terbe Botond Pécsről, Török László a Kerülettől, László Dávid  Siófokról érkezett hozzánk. Támadók is érkeztek, Vukk Zsombor, Almomani Nathaniel és Gránicz Patrik személyében. Van még kiszemelt játékos, aki reményeim szerint jövő héten csatlakozik hozzánk.

- Véleménye szerint a jelenlegi csapat erősebb, mint az elmúlt szezonban a Délnyugati csoportban a bronzérmes együttes volt?

- Ha nem lesz erősebb, akkor rossz munkát végzünk, végeztünk eddig. Azt gondolom, hogy ezzel a kerettel előre kéne lépni játékban és eredményességben egyaránt.  

- Megfogalmazódott már a célkitűzés, és ha igen, mi az?

- Egyértelműen az előrelépés. Szeretnénk ősszel úgy szerepelni, hogy versenyben maradjunk a bajnoki címért vívott harcban, aztán majd meglátjuk ...

- Mi a véleménye: hova sorolható  az erőviszonyok alapján ebben a csoportban az FC Nagykanizsa?

- Az első  öt hely valamelyikére, mert itt már apróságok döntenek majd. Azt általam favorizált csapatok, azt gondolom, hogy a Kaposvár, a PMFC, a Siófok, az  Iváncsa és természetesen a Nagykanizsa.

- Rajt Siófokon, egy, a legutóbbi szezonban még NB II.-es és évtizedek óta másod-, illetve élvonalbeli múltú klub otthonában. Milyen rajtot képzelt el a csapatának és mi az, amivel elégedett lenne az első forduló után?

- Előző válaszomból kitűnik, hogy rangadóval indítunk, így egy nagyon nehéz mérkőzésre számítok. Ennek ellenére mindent megteszünk majd, hogy győzelemmel kezdjük az idényt és jó alapot adjunk az idei bajnokságnak. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában